2023-05-31 22:23Pressmeddelande

Hon höjer pulsen med träning på Världsarvet Grimeton Radiostation

Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass

Världsarvet Grimeton laddar för sommaren och utökar Grimeton Academy med ännu en utmanande aktivitet. Den stärkande nyheten på radiostationen strax öster om Varberg är Grimeton Academy Summer Camps träningspass! I sommar kommer fd polis Hanna Arnell att leda träningspass varje onsdag.

Träningssugna i alla åldrar och form kan uppleva världsarvet i en annan energinivå och utifrån andra perspektiv än vanligtvis. Hanna kommer att inta såväl Hinderbanan Kontrollen som nya Promenaden, gräsytorna framför Sändarsalen och marken nedanför det hisnande höga Torn 1. Där kan ni nog känna er som David i möte med Goliat.

Hanna Arnell är född i Tranemo, uppvuxen i Skephult och bor i Varberg sedan hon fick jobb som polis. För ett par år lämnade hon dock polishuset och kollegorna för att göra slag i sin dröm, att jobba med träning på heltid. Hon jobbar primärt utomhus och om ett par veckor drar Grimeton Academy Summer Camp igång. Vid ett besök en solig dag i maj kollade hon in området och hon ser verkligen fram emot att leda träningar på det världsunika området nedanför de imponerande tornen från 1920-talet som byggdes för att kunna nå över till Long Island, NYC med långvåg.

Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass

Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass

- Det ska bli så kul att locka ut deltagare att både träna och få ge dem träningsupplevelser i den coola omgivningen som världsarvet erbjuder. De kommer att få uppleva det annars ganska stillsamma världsarvet i en annan energinivå – och se det från en mängd olika perspektiv som ges när vi intar området på olika sätt. De som kommer för på Summer Camp kommer att få göra funktionella övningar för hela kroppen med redskap och med sin egen kropp. Hinderbanan Kontrollen här på världsarvet är en av alla aktiviteter i Grimeton Academy där man kan testa sina förmågor för att se om man skulle hållit måtten som mastarbetare på radiostationen. Den nyttjar vi också emellanåt i sommarens träningspass, avslöjar Hanna Arnell som strålar av energi när hon kollar in området.

Den 21 juni 2023 startar träningsserien och man hoppas att såväl lokalbefolkningen som besökare ska ta chansen att träna i sommar. Träningen passar alla åldrar och barn som hellre vill ägna sig helt åt att leka på den interaktiva hinderbanan kan göra det medan mamma eller pappa tränar.

Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass

Hanna Arnell höjer pulsen på Världsarvet Grimeton med träningspass

 Om ...

World Heritage Grimeton Radio Station För drygt 100 år sedan experimenterade uppfinnaren Ernst Alexanderson på andra sidan Atlanten. Det han inte visste då, var att hans uppfinning skulle bana vägen för det trådlösa samhällets framväxt. Tekniken installerades på nio platser runt om i världen, bland annat på den svenska västkusten i Grimeton. Nu kunde svensken skicka ett telegram till USA på under 20 minuter, vilket tidigare tagit flera veckor. Något som inte minst kom att påverka handelsförbindelserna mellan de båda kontinenterna. 2004 blev Grimeton Radiostation upptagen på UNESCO:s världsarvslista över unika natur- och kulturarv värda att bevara för framtiden. Det beror delvis på att stationen i Grimeton är den enda kvarvarande av sitt slag som visar hur trådlös teknik såg ut i sin vagga, men också vad den tekniskt sätt möjliggjort för oss människor. Idag är trådlös teknik något som vi alla nyttjar och ibland tar för givet, vilket inte hade varit möjligt utan framsteg som det vi kan bevittna i Grimeton. Idag omfattar besöksverksamheten ett flertal upplevelser förutom visningar och sändarstarter. Här finns inom Grimeton Acacemy också escape room Operation Palmqvist, Kontrollen och Övning Falköga där man kan klättra med guide upp i ett 127 meter högt antenntorn.


Kontaktpersoner

Lena Bager
Kommunikation & PR Världsarvet Grimeton
Lena Bager