2023-10-12 12:17Pressmeddelande

Easyparks parkeringsapp sändes ut i rymden från Världsarvet Grimeton Radiostation

Easypark sänder parkeringsapp ut i rymden från GrimetonEasypark, det svenskgrundade globala parking tech-bolaget, tar sig an ett unikt uppdrag: att hjälpa eventuella utomjordiska livsformer att landa på jorden. I mer än 20 år har Easypark byggt innovativa lösningar som dagligen används av miljont...

Easypark, det svenskgrundade globala parking tech-bolaget, tar sig an ett unikt uppdrag: att hjälpa eventuella utomjordiska livsformer att landa på jorden. I mer än 20 år har Easypark byggt innovativa lösningar som dagligen används av miljontals trafikanter världen över. Easypark ställer nu en spännande fråga: “Med alla UFO-observationer som årligen görs, varför har vi ännu inte lyckats få kontakt? Kan det vara så att utomjordingarna helt enkelt inte hittat en parkeringsplats?”. Företaget skickar därför upp sin parkeringsapp i rymden i hopp om ett svar.

Easypark har, med hjälp från Unescos världsarv Grimeton Radiostation utanför Varberg i Hallands län, skickat ut sin app i rymden. Easypark har lett utvecklingen för många av världens städer att ställa om från traditionella parkeringssystem till moderna och bekväma mobillösningar med visionen att göra städer mer levande. Easypark har nu riktat blicken mot skyn med ambitionen att inte bara göra städer, utan även jorden, mer levande.

Easypark skickar parkeringsapp till rymden med hjälp av Världsarvet Grimeton

– På EasyPark Group drivs vi av innovation och utmaningar, Vi vill med detta illustrera vårt innovativa arbete på ett djärvt och uppmärksamt sätt. Det som började som en rolig tanke landade i två utmanande frågor: kan vi skicka ut vår app i rymden och kan det bidra till att göra våra städer, till och med jorden, mer levande? En utmaning som vi ville utforska, säger Cameron Clayton, VD på EasyPark Group.

Med detta initiativ tar Easypark rygg på de uppdrag runt om i världen som söker efter liv i universum. Samtidigt blir Easypark det första parkingtech-bolaget i historien att göra sin app tillgänglig i rymden. För att kunna sända ut appen i rymden har Easypark tagit hjälp från ett av Unescos svenska världsarv – Grimeton Radiostation. Grimeton har omvandlat appkoden till en radiosignal. Därefter har signalen skickats ut i rymden via en av Grimetons radioantenner. Appen färdas just nu med ljusets hastighet genom universum.

– Vi hjälper Easypark att möjliggöra sitt initiativ genom vår anläggning och vår mångåriga erfarenhet av trådlös kommunikation. Med radioteknik har vi sänt ut appen i rymden. Radio är fortfarande välanvänt och det är spännande att radio fortsätter att bidra till innovation inom teknikområdet och öppnar upp för nya möjligheter, säger Camilla Lugnet, VD på The World Heritage of Grimeton.

Lina Lindahl
Communications Manager
lina.lindahl@easypark.net

Mer info på www.grimeton.org

Besök EasyPark Groups hemsida för mer information och följ appens resa.

Följ Easypark Group i vårt pressrum: https://news.cision.com/se/easyparkOm ...

World Heritage Grimeton Radio Station För drygt 100 år sedan experimenterade uppfinnaren Ernst Alexanderson på andra sidan Atlanten. Det han inte visste då, var att hans uppfinning skulle bana vägen för det trådlösa samhällets framväxt. Tekniken installerades på nio platser runt om i världen, bland annat på den svenska västkusten i Grimeton. Nu kunde svensken skicka ett telegram till USA på under 20 minuter, vilket tidigare tagit flera veckor. Något som inte minst kom att påverka handelsförbindelserna mellan de båda kontinenterna. 2004 blev Grimeton Radiostation upptagen på UNESCO:s världsarvslista över unika natur- och kulturarv värda att bevara för framtiden. Det beror delvis på att stationen i Grimeton är den enda kvarvarande av sitt slag som visar hur trådlös teknik såg ut i sin vagga, men också vad den tekniskt sätt möjliggjort för oss människor. Idag är trådlös teknik något som vi alla nyttjar och ibland tar för givet, vilket inte hade varit möjligt utan framsteg som det vi kan bevittna i Grimeton. EasyPark Easypark Group är ett ledande globalt parkingtech-bolag med visionen att göra städer mer levande. Med prisbelönt teknik har Easypark Group förenklat parkering sedan 2001, och hjälper idag bilförare att spara tid och pengar genom att hitta och hantera parkering samt elbilsladdning. Easypark underlättar för företag, parkeringsoperatörer, fastighetsägare och städer att administrera, planera och fatta datadrivna beslut. Easypark Group äger och utvecklar apparna Easypark, Park now, Parkmobile, Ringgo och Park-line och finns i över 3 200 städer i mer än 20 länder. Besök www.easyparkgroup.com för de senaste nyheterna och informationen.


Kontaktpersoner

Kommunikations- & PR-rådgivare
Lena Bager
Lena Bager
Kommunikation & PR Världsarvet Grimeton
Lena Bager