2019-04-12 15:16Pressmeddelande

Första armeringsklippet för ny gruppbostad

null

Claesborgs gamla förskola i Hentorp jämnades med marken efter att man konstaterat att en ombyggnation till gruppbostad inte var försvarbar. En helt ny anläggning handlades istället upp och Skeppsviken gick vinnande ur upphandlingsprocessen.

Magnus Johansson, entreprenadchef Skeppsviken, berättar belåtet om projektets förutsättningar.

– Härligt att på allvar vara igång med produktionen av gruppboendet på Lärarvägen i Skövde. Anna Wiklund, platschef och Jonas Blom, projektchef har på ett bra sätt satt upp förutsättningarna för ett bra projekt.

För både Maria Liabäck, projektledare på kommunen och Anna så är det deras första egna projekt och de har med god stämning, bra inställning och en stor professionalitet tagit sig an uppgiften med projektet, fortsätter Magnus.

Anna övertygar i sin nya roll och alla förutsättningar finns för en produktion med ett fint slutresultat. Det ska bli roligt att följa med på resan mot ett överlämnande i december!

Efterlängtad produkt

Det blir en gruppbostad för boende med särskild service bestående av sex lägenheter - med separata ingångar - gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen.

Therese Sahlström var tydlig med att byggnationen är efterlängtad.

– Vi har ett stort behov av den här typen av bostäder. Extra roligt också att detta är den första gruppbostaden i Skövde där de boende får egna entréer.

Spadtaget passerat

Maria Liabäck, projektledare Skövde kommun, förklarade varför man hoppade över det första spadtaget och satsade på något helt nytt.

– Grunden är ju redan grävd och eftersom det snart är dags för armering, kör vi ett första armeringsklipp istället.

På bild syns Maria Liabäck tillsammans med Therese Sahlström och Magnus Johansson, entreprenadchef och platschef Anna Wiklund, Skeppsviken med kapverktygen i högsta hugg.

Inflyttning i januari

Byggnaden skall enligt plan stå klar för inflyttning i januari nästa år. Det återstår fortfarande att se vilka som får flytta in i gruppboendet.

Skeppsviken Bygg i Skövde AB genomför projektet som en totalentreprenad och den totala projektbudgeten är 22 miljoner kronor. 


Om Skeppsviken Bygg & Fastighet AB

Skeppsviken Bygg & Fastighet AB är en mellanstor bygg- och förvaltningskoncern som även arbetar med projektutveckling. Vi utgår från Skövde och Göteborg och verkar i hela Västsverige. Vår verksamhet är en ständig resa mot platser där människor och företag kan trivas och utvecklas. Följ med oss på vägen dit!​


Kontaktpersoner

Max Bengtzén
Projektledare
Max Bengtzén
Malte Larsson
Projektledare/Förvaltare
Malte Larsson
Peter Carlzon
Arbetschef
Peter Carlzon
Nikola Jovetic
Arbetschef
Nikola Jovetic
Martin Larsson
Koncernchef
Martin Larsson
VD Skeppsviken Fastighets AB
Peter Lennartsson
VD Skeppsviken Bygg i Skövde AB
Peter Lennartsson
Davor Sinik
VD Skeppsviken Bygg i Göteborg AB
Davor Sinik