2019-04-12 13:26Bloggpost

Vi följer med Aaron till Paralympics i Beijing

null

Aaron (18 år) har en funktionsnedsättning som kallas dysmeli, vilket i hans fall innebär att han saknar hand och underarm på vänster sida. Det här har dock inte hindrat honom från att vara en aktiv idrottsman, och det redan i unga år. Han började åka skidor redan i 2-3-årsåldern och gjorde sin första tävling när han var sju. Aaron berättar:

– Ja, jag är mer eller mindre uppvuxen på skidor så det var ett naturligt steg att börja tävla. Och så tycker jag att det är så himla roligt!

Aarons specialgrenar är slalom och storslalom, men inför framtiden står även störtlopp på agendan. Han har tävlat regelbundet i den alpina världstouren sedan säsongen 2016/17. Första säsongen avslutade han med att vinna en europacuptävling i St. Moritz. Förra året debuterade han som yngst i den svenska truppen vid Paralympics i Pyeongchang.

– Målet var att komma topp tio och det slutade med en sjundeplats i slalom, så jag är helt klart nöjd.

Framgångarna har avlöst varandra och nu är siktet inställt på Paralympics i Peking 2022, och den satsningen har vi på Skeppsviken valt att vara med och sponsra. Peter Lennartsson vid Skeppsviken i Skövde berättar:

– Aaron är ett levande bevis på att allt är möjligt om man bara vill, och det är en filosofi som vi på Skeppsviken står bakom till 100 procent.

När Aaron inte kastar sig nedför pisterna pluggar han ekonomi på Åre Skidgymnasium. Han tar sig även hem till Skövde så ofta han kan för att träffa familjen och vännerna. Har han tid över går han gärna en match i hockeyrinken.

Vi på Skeppsviken känner oss glada över att kunna hjälpa denna fantastiskt inspirerande och motiverade unga idrottsman och hoppas så klart att han ska nå stora framgångar i Peking 2022. Aaron avslutar:

– Mitt handikapp ger mig en inre motivation att bevisa att allt är möjligt och att Skeppsviken valt att stötta mig är en mycket god hjälp på vägen. Dels betyder det en hel del ekonomiskt eftersom allt man gör kostar, men det är även stärkande och värmande att någon annan ser vad man gör och bryr sig om det.


Om Skeppsviken Bygg & Fastighet AB

Skeppsviken Bygg & Fastighet AB är en mellanstor bygg- och förvaltningskoncern som även arbetar med projektutveckling. Vi utgår från Skövde och Göteborg och verkar i hela Västsverige. Vår verksamhet är en ständig resa mot platser där människor och företag kan trivas och utvecklas. Följ med oss på vägen dit!​


Kontaktpersoner

Max Bengtzén
Projektledare
Max Bengtzén
Malte Larsson
Projektledare/Förvaltare
Malte Larsson
Peter Carlzon
Arbetschef
Peter Carlzon
Nikola Jovetic
Arbetschef
Nikola Jovetic
Martin Larsson
Koncernchef
Martin Larsson
VD Skeppsviken Fastighets AB
Peter Lennartsson
VD Skeppsviken Bygg i Skövde AB
Peter Lennartsson
Davor Sinik
VD Skeppsviken Bygg i Göteborg AB
Davor Sinik