2020-02-20 10:55Pressmeddelande

Wizz Air öppnar ny flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Foto: Andrea AnastasakisFoto: Andrea Anastasakis

Det ungerska flygbolaget Wizz Air öppnar en direktlinje mellan Skellefteå och Gdansk, Polen. Rutten kommer att trafikeras året om två gånger i veckan, torsdagar och söndagar, med start den 4 juni i sommar.

– Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet i vår region, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

Etableringen i Skellefteå är Wizz Airs enda flyglinje i norra Sverige.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region, så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå, säger Skellefteå kommuns kommunalråd Lorents Burman.

Även Camilla Bondareva, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, ser positivt på den nya linjen mellan Skellefteå och Gdansk.

– Vi tycker det är oerhört glädjande att Skellefteå får en ny reguljär direktlinje från Europa. Att den trafikeras året om är viktigt för vår besöksnäring som hela tiden växer och säsongsutvecklas. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsen är väldigt viktig för oss, säger hon.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

– I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger Robert Lindberg.

Flygbiljetter kan bokas på www.wizzair.com från och med den 20 februari.


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Thailand, Turkiet, Nederländerna, Zakynthos, Andorra, Tjeckien samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg