2023-05-31 06:00Pressmeddelande

TUI etablerar efterlängtad charter till Teneriffa från Skellefteå

Teneriffa TUI

Inför vintersäsongen satsar den ledande reseaktören TUI stort på Skellefteå med direktcharter till populära Teneriffa. Teneriffa har länge varit en efterlängtad och efterfrågad destination från Skellefteå som nu äntligen blir verklighet. Dessutom utökar TUI med fler avgångar till Gran Canaria i vinter.

Charteroperatören TUI har i år ett stort reseutbud från Skellefteå Airport med charterresor till Gran Canaria, Rhodos samt Antalya. Men eftersom efterfrågan på charterresor från Skellefteåregionen är stort väljer resebolaget nu att utöka utbudet med ytterligare en charterlinje till södra Teneriffa. Resorna till Teneriffa kommer att trafikeras under kommande vintersäsong och pågå under perioden 19 december 2023 till 13 februari 2024.   

  • Under sommaren har vi på TUI erbjudit charter från Skellefteå till Rhodos, vilket varit väldigt uppskattat av många resenärer som vill kunna resa på semester från norra Sverige utan stopp. Teneriffa har länge varit en efterfrågad destination och det känns roligt att kunna berätta om denna nyhet inför vintersäsongen. Vi ser stor potential i vårt erbjudande från Skellefteå, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden.

I tillägg till den helt nya charterlinjen utökar TUI sin kapacitet till Gran Canaria i vinter, en dubblering mot i fjol. TUI erbjuder charter till Gran Canaria från Skellefteå under perioden 28 oktober 2023 till 1 april 2024.

  • Vi är så lyckliga att äntligen kunna erbjuda Teneriffa till solsugna skellefteåbor. Teneriffa är ett mycket efterlängtat resmål som länge varit efterfrågad så det är verkligen roligt att det nu blir möjligt att resa direkt till den populära destinationen. Skellefteå Airports geografiska position där vi är nåbara från alla större städer utmed Norrlandskusten i kombination med regionens tillväxt gör oss till en perfekt avreseflygplats för charter, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg. 

För mer information:

Robert Lindberg                                          Dian Martinez Valencia                              
VD                                                                  Kommunikationsansvarig, Sverige              
Skellefteå Airport                                        TUI                
+46 70 551 70 75                                        +46 73 148 96 40                 
robert.lindberg@sft.se                                dian.valencia@tui.se            

 


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda, Bromma och under högsommaren Göteborg. Chartertrafik erbjuds till Teneriffa, Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Turkiet, Mallorca, Lefkas/Parga samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg