2021-04-08 12:00Pressmeddelande

Skidresor till Andorra och Spanien från Skellefteå Airport 2022

Charteroperatören Quality Travel har beslutat att etablera chartertrafik till Andorra från Skellefteå Airport under sportlovsveckan 2022.
Resorna kommer att gå till de populära skidparadisen
Grandvalira i Andorra samt Baqueira-Beret i Spanien.
Skellefteå Airport blir också den enda avreseflygplatsen i norra Sverige som erbjuder dessa resor kommande vinter.

 

Den 6 mars 2022 kommer flyget att avgå från Skellefteå till skidorter i Andorra och Spanien. Andorra är idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning.
Med pister belägna på över 2 500 meters höjd är Andorra således ett av de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa.
Med över 300 soldagar per år så är det hög sannolikhet till fina skiddagar. Andorra är också ett land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer och shopping.
Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras genom en blandning mellan det franska och spanska köket. 
Andorra är ett litet land med stora upplevelser som är beläget mellan Frankrike och Spanien i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna.

Grandvalira skidsystem
Grandvalira
 är det största skidsystemet i Andorra och erbjuder mer än 210 km pist. Här finns 68 toppmoderna liftar och 128 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader.
Storleken på skidsystemet och Pyrenéernas utformning gör att alla skidåkare kan hitta sin egen utmaning, det underlättar också att pisterna är breda och alltid välpreparerade.
Här finner du världscupsbackar för alla alpina discipliner.  Även världscupen i flygande kilometern går här varje år.

Liftsystemet har kapacitet för över 120 000 personer i timmen vilket gör att liftköer är mycket ovanligt. Det finns mycket bra offpiståkning och många områden kan du nå med lift.
Även flertalet stora funparks finns för den som vågar. En av världens främsta freestyleåkare, svenske Henrik Harlaut, har flyttat till Andorra för skidåkningens skull och har nu fått en funpark uppkallad efter sig.
Under den starka solen kan du avnjuta en underbar måltid på någon av de 40-talet restaurangterrasser som är belägna uppe i det fantastiska skidsystemet.
Med ett liftkort har ni tillgång till hela området och ni tar er enkelt igenom systemet.

 

Baqueira-Beret

Är Spaniens största skidsystem och är alternativet du kan boka med samma charteravgång. Quality Travel lanserade sin nyhet Baqueira/Beret vintern 2019 och det har blivit en riktigt stor succé med supernöjda resenärer.

Hela 165 km härlig pist i storslagen natur. Du finner långa och breda backar men ändå med stora offpistmöjligheter för den som önskar. Genomgående väldigt få liftköer, ibland helt obefintliga.
Detta är ett skidområde som passar alla kategorier av skidåkare. Baqueira/Beret är uppdelat i tre sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia, allt sammanbyggt i ett skidsystem.  

Detta är ett riktigt bra skidområde med snöklädda bergstoppar så långt ögat når. Det är helt klart i klass med Andorra och Alperna. Oexploaterat och inga liftköer, en upplevelse utöver det vanliga för en skidälskare.

 

Upplevelser och aktiviteter i Andorra
Från samtliga skidbyar kan du enkelt ta dig till huvudstaden Andorra la Vella med lokalbuss, det tar cirka 30 minuter från byarna.
I huvudstaden, Europas högst belägna, finns ett stort utbud av shopping. Där finns över 2000 taxfree-butiker att shoppa runt i och behöver du fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer.

 

Prisexempel för Andorra

Trerättersmiddag:                                                                               Cirka 15 €

En flaska bra Rioja på restaurang:                                                  Cirka 10–12 €

Afterski, en öl:                                                                                     Cirka ca 3 €

Enklare lunch i backen från 9 € till gourmélunch från 14 €
 

Snabbfakta om Andorra

Storlek:                                                                           468 km²
Valuta:                                                                            Euro
Språk:                                                                             Katalanska, spanska, engelska, franska
Befolkning:                                                                    Cirka 70 000 invånare
Soldagar per år:                                                            Cirka 300 dagar
Övrigt:                                                                            Taxfreeområde

 

 

  • Vi är väldigt glada att Quality Travel väljer Skellefteå som enda avreseflygplats i norr för denna etablering.
    Inom vårt upptagningsområde finns många skidentusiaster som säkerligen längtar till Andorras fina skidåkning under nästa års sportlovsledighet, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

 

  • Från Skellefteå når vi enkelt alla större städer efter norrlandskusten vilket är optimalt för oss.
    Dessutom är regionens stora tillväxt väldigt intressant och förhoppningsvis får vi därigenom en bra bokningsingång som då kommer att innebära möjligheter till fler avgångar eller destinationer, säger Quality travels vd Ulf Östmark.

 


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda och utrikes reguljärflyg till Polen. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Thailand, Turkiet, Nederländerna, samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg