2022-07-28 07:00Pressmeddelande

Skellefteå Airport har fler passagerare än 2019

Skellefteå AirportSkellefteå Airport

Antalet passagerare som reser till eller från Skellefteå Airport har återhämtat sig snabbt. Trafikstatistiken för juni 2022 visar att antalet inrikespassagerare har överträffat 2019 års nivåer de senaste tre månaderna.

I juni 2022 flög 24 667 inrikespassagerare till eller från Skellefteå Airport vilket är en ökning med 1 749 passagerare eller 7,6% jämfört med samma månad 2019.
Detta innebär att Skellefteå Airport haft fler inrikesresenärer under både maj, juni och juli än samma månader 2019.

-Det är mycket glädjande siffror. Den pågående samhällsutveckling är självklart den största faktorn för vår snabba återhämtning men också ett kvitto på Skellefteå Airports betydelse för både privatpersoner och företag i regionen säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

Jämfört med 2019 finns fler operatörer och fler destinationer.
SAS flyger som tidigare daglig trafik till och från Stockholm-Arlanda men dessutom har både flygbolaget BRA och Ryanair etablerat sig på flygplatsen och den 15:e augusti startar ytterligare en ny flyglinje till Karleby-Jakobstad i Finland.

-Det är ett stort intresse för Skellefteå och på grund av den stora tillväxten ökas behovet av goda flygkommunikationer. Vi arbetar aktivt med att utveckla flygplatsen för framtiden med fler avgångar, fler destinationer. Flyglinjen till Karleby-Jakobstad hoppas vi mycket på då den ger nya möjligheter till snabba transporter över kvarken säger Robert Lindberg


För mer information
Robert Lindberg                                                                          
VD Skellefteå Airport                                                                  
070-551 70 75                                                                              
robert.lindberg@sft.se            Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har ett normalår ca 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med avgångar till Arlanda, Bromma, Gdansk, Karleby-Jakobstad och Göteborg samt chartertrafik till Rhodos, Antalya, Split, Mallorca, Gran Canaria, Andorra, Phuket, Krabi, Amsterdam och Kreta.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg