2021-04-07 12:35Pressmeddelande

SAS utökar flygtrafiken till och från Skellefteå

SAS utökar flygtrafiken mellan Skellefteå och Stockholm med ytterligare två turer.

Trots att vi är mitt inne i en pandemi finns behov av vissa nödvändiga resor.

SAS har trafikerat svenska destinationer under hela pandemin och har på så sätt bidragit till att upprätthålla samhällsviktig infrastruktur och möjliggjort nödvändiga resor i hela landet.
I Skellefteå är det framförallt de stora etableringarna som har behov av persontransporter och efterfrågan på flygresor har succesivt ökat under vårvintern.

 

Med anledning av detta så har nu SAS beslutat att utöka flygtrafiken med ytterligare två turer per vecka. Från och med den 14 april har en rundtur tillkommit varje onsdag och från och med den 3 maj tillkommer ytterligare en ankomst på måndag kväll med avgång på tisdag morgon.

 

- Skellefteåregionen utvecklas mycket kraftfullt med stora etableringar.

Med anledning av den stora tillväxten ökar också behovet av bra kommunikationer till och från omvärlden. SAS följer utvecklingen i Skellefteå mycket noggrant och kommer utöka antalet flygningar i den takt som marknaden växer säger Theres Briger, Head of Sales Sverige på SAS.

 

  • Vi är väldigt glada att SAS fortsätter utveckla tillgängligheten till och från Skellefteå. Vår starka regionala utveckling kräver bra kommunikationer till och från omvärlden och eftersom kommunen och näringslivets investeringstakt ständigt tilltar så ökar behovet av bra flygförbindelser säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

 

 

 

 


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda och utrikes reguljärflyg till Polen. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Thailand, Turkiet, Nederländerna, samt Kroatien.