2023-12-06 12:00Pressmeddelande

I april startar Ryanair en flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Gdansk

Flygbolaget Ryanair har nu beslutat att öppna den efterlängtade direktlinjen mellan Skellefteå och den polska staden Gdansk. Flyglinjen kommer att starta den 6 april 2024 och trafikera sträckan två gånger per vecka året runt. Linjen blir en viktig transportlänk för ett växande Skellefteå

– Detta är en mycket positiv nyhet för invånarna, turismen och vårt växande näringsliv. Vi är otroligt glada över att Ryanair väljer att flyga utrikestrafik till och från Skellefteå vilket ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, något är viktigt för vår tillväxt och utveckling, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

- Den nya rutten skapar den efterlängtade möjligheten att presentera Polen som ett perfekt resmål för alla invånare i norra delen av Sverige. Vi ser fram emot att vara mer närvarande i Västerbottens och Norrbottensregionerna med våra marknadsföringsaktiviteter med vi är också säkra på att det kommer fler och fler polska turister för att utforska denna vackra del av Sverige säger Małgorzata Hudyma Director, Nordic Coutries Polish Tourism

Etableringen i Skellefteå är Ryanairs enda direkta utrikeslinje i norra Sverige och innebär två avgångar per vecka, tisdagar och lördagar, till och från den polska storstaden.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå vilket är positivt, fortsätter Robert Lindberg.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

– I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger Robert Lindberg.

Trafikstart lördagen den 6 april 2024.

Flyglinjen trafikeras tisdagar samt lördagar året runt.

Flygbiljetter kan bokas på www.ryanair.com/se/

 

För mer information:

Robert Lindberg                                                                                                                                
VD
Skellefteå Airport
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se

 

 


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda, Bromma och under högsommaren Göteborg. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Turkiet, Mallorca, Lefkas/Parga samt Kroatien.