2019-04-29 16:00Pressmeddelande

Fortsatt trafikering med ersättningsflyg

null

Till följd av den rådande strejken inom SAS sattes det i förra veckan in ersättningsflyg för att trafikera linjen Skellefteå-Stockholm, på vilken SAS i dagsläget är ensamma om att flyga reguljärt. Då strejken alltjämt fortsätter har Direktflyg idag beslutat att de fortsätter trafikera linjen under perioden 1- 3 maj.

- Inrikesflyget är oerhört viktigt för en region som Skellefteå som utan tillgänglighet blir isolerad från omvärlden. Därför gör vi vårt yttersta för att regionens näringsliv och privatpersoner fortsättningsvis ska kunna bedriva sina verksamheter säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Tidtabell

01 maj 17:50 ARN-SFT

02 maj 06:35 SFT-ARN
02 maj 17:50 ARN-SFT

03 maj 06:35 SFT-ARN
03 maj 16:30 ARN-SFT
03 maj 18:30 SFT-ARN

Som tidigare kommer Direktflyg att flyga med en Fokker 50 som ägs av svenska flygbolaget Amapola. På Arlanda går flygningarna till och från Terminal 3. Resorna bokas via direktflyg.se, tel. 0770 – 790 700 eller via någon av de lokala resebyråerna. Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS-biljetter hänvisas resenärer till sas.se.

Ytterligare förlängning med Direktflyg kan komma att blir aktuellt ifall strejken fortsätter men i dagsläget finns det ingen vidare information om flighter efter den 3 maj.

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har cirka 400 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda, samt chartertrafik till Thailand, Rhodos, Kreta, Turkiet, Kroatien, Mallorca, Gran Canaria, Österrike, Zakynthos, Nederländerna och Lettland.


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 400 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda och Malaga. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Kreta, Österrike, Nederländerna; Zakynthos samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg