2019-04-26 09:24Pressmeddelande

Ersättningsflyg från Skellefteå Airport

null

Skellefteåregionen blir med anledning av den pågående SAS strejken väldigt hårt drabbad då innevånare och företag blir avskärmade från omvärlden. Med anledning av detta har Skellefteå Airport de senaste dagarna intensivt arbetat med att försöka hitta andra flygmöjligheter för sina strandsatta resenärer.

Sent i går kväll blev det klart att Direktflyg från söndag kväll kommer att flyga mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda. Flygningarna påbörjas söndagen den 28 april med en avgång från Arlanda till Skellefteå och pågår till tisdag morgon med en avgång till Stockholm Arlanda. Flygningarna planeras pågå till den 30 april men detta blir givetvis beroende av den pågående strejken.

Svenska flygoperatören Direktflyg kommer att operera flyglinjen. Resorna bokas via direktflyg.se 0770 – 790 700 eller via någon av de lokala resebyråerna. På Arlanda går flygningarna från Terminal 3. Flygplanet Direktflyg använder kommer från det Svenska flygbolaget Amapola och är en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS biljetter hänvisar vi till sas.se

Tidtabell

Sön 28 april HP 659 Avgång Arlanda 17:00 Ankomst Skellefteå 18:25
Mån 29 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00
Mån 29 april HP 659 Avgång Arlanda 17:50 Ankomst Skellefteå 19:15
Tis 30 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00

Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport säger:

-Skellefteåregionen är i stark tillväxt och samtidigt är vi beroende av flyget som transportmedel eftersom vi saknar andra möjligheter att nå huvudstaden inom rimliga tider. Detta i kombination med att vi för närvarande bara trafikeras av SAS på inrikestrafiken gör att vi blir avskärmade från omvärlden.

-När vi fick signaler om strejkens utbredning så påbörjade vi ett aktivt arbete för att hitta ersättningsmöjligheter under strejken, detta har nu gett resultat i och med att Direktflyg börjar flyga mellan Skellefteå och Arlanda från och med söndag.

-Det är oerhört svårt att på så kort varsel kunna få till stånd en lösning, därför är vi idag extra glada över att ha lyckats och på så sätt kunna hjälpa vår region.

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har cirka 400 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda, samt chartertrafik till Thailand, Rhodos, Kreta, Turkiet, Kroatien, Mallorca, Gran Canaria, Österrike, Zakynthos, Nederländerna och Lettland.


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 400 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda och Malaga. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Kreta, Österrike, Nederländerna; Zakynthos samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg