2022-06-21 07:02Pressmeddelande

Direktflyg från Skellefteå till Gran Canaria 

19 december blir det möjligt att flyga till Gran Canaria från Skellefteå Airport.19 december blir det möjligt att flyga till Gran Canaria från Skellefteå Airport.

Charterbolagen TUI och Ving har beslutat att återetablera charterflygningar från Skellefteå Airport till den populära semesterorten Gran Canaria. Resorna som är mycket efterfrågade kommer att starta den 19/12 2022 och pågå till och med den 3/4 2023.

Under coronapandemin har charterresor varit svåra att genomföra, detta har medfört ett stort uppdämt resebehov till populära destinationer. Under våren har resorna till och från Skellefteå ökat vilket också avspeglar sig på efterfrågan av charterresor.
Med anledning av detta har researrangörerna TUI samt Ving beslutat att gemensamt erbjuda charterresor till den spanska turistdestinationen Gran Canaria.

Flygningarna kommer att starta den 19 december -2022 och pågå varje vecka till och med den 3 april -2023 

-  Detta är mycket goda nyheter, vi vet att charterresor till Gran Canaria är otroligt populära och efterfrågade så jag är helt övertygad om att denna charterserie blir en stor succé säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport 

-  Skellefteå växer och vi vill självklart vara med i den utvecklingen. Det känns otroligt roligt att nu kunna utöka vårt vinterprogram, som vi sen tidigare har till Thailand, med direktflyg till Gran Canaria. Gran Canaria är en mycket populär vinterdestination så det är givetvis glädjande att vi nu kan erbjuda skellefteborna denna möjlighet. Säger Ronja Jakobsson, Kommunikatör på TUI 

-  Ving kommer för första gången att erbjuda charterresor från Skellefteå till Gran Canaria för kommande vinter. Den lokala marknaden i Skellefteåregionen är i stark tillväxt och Ving vill självfallet bidra till ett ökat utbud av resealternativ från Skellefteå och Norrland säger Christine Tötterman på Ving.

För mer information

Ronja Jakobsson
Junior Communication Manager Sweden
Söder Mälarstrand 27 |  117 85 Stockholm  |  Sweden 
Tel: +46 8 720 73 96
ronja.jakobsson@tui.se

Christine Tötterman
Ving
christine.totterman@ving.se

Robert Lindberg                                                
VD Skellefteå Airport                                       
070-551 70 75                                                                              
robert.lindberg@sft.se          


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda och utrikes reguljärflyg till Polen. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Thailand, Turkiet, Nederländerna, samt Kroatien.