2023-05-05 08:00Pressmeddelande

40 procent fler passagerare på Skellefteå Airport jämfört med 2019

Skellefteå AirportSkellefteå Airport

April månads passagerarstatistik visar en mycket stark utökning av antalet passagerare till och från Skellefteå Airport. Jämfört med senaste normalåret 2019 ökade antalet inrikesresenärer med hela 40 procent, vilket till stor del beror på ett ökat utbud kopplat till den regionala tillväxten.
 

 

Under april månad reste 27 135 inrikesresenärer till eller från Skellefteå vilket är
4 361 (+19%) fler jämfört med fjolåret och 7 736 (+40%) fler jämfört med det senaste normalåret 2019. Ökningen är givetvis kopplad till den starka regionala tillväxten i Skellefteå kommun som i sin tur inneburit en utökad turtäthet.

Skellefteå Airport har sedan ett år tillbaka överträffat 2019 års passagerarnivå alla månader utom två vilket är väldigt unikt inom svensk luftfart.

Flygplatsens vd Robert Lindberg tror dessutom på en fortsatt trafikökning.

- Det som nu redovisas är början på en mycket expansiv period.  Skellefteåregionen är inne i en stark tillväxtfas med många stora pågående investeringsprojekt. Dessutom är intresset för norra Sverige i allmänhet och Skellefteå i synnerhet stort vilket i sin tur medför ett ökat resebehov.
Min bedömning är att trafikutbudet och därmed antalet passagerare kommer att stiga ytterligare, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

För mer information:

Robert Lindberg                                                              
VD
Skellefteå Airport
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se

 


Om Skellefteå Airport AB

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder reguljärflyg med avgångar till Arlanda, Bromma och under högsommaren Göteborg. Chartertrafik erbjuds till Gran Canaria, Rhodos, Kreta, Turkiet, Mallorca, Lefkas/Parga samt Kroatien.


Kontaktpersoner

Robert Lindberg
CEO
Robert Lindberg