2024-08-13 10:06Pressmeddelande

Pressinbjudan: Första spadtaget av Förskolan Sörskogen

Arkitetsritad bild av nya förskolan som är indelad i tre olika men sammanhängande huskroppar.Projektbild av förskolan Sörskogen.

Inom kort startar bygget av Skaras nya förskola i stadsdelen Sörskogen. Måndagen den 19 augusti kl 14:45 tas det första officiella spadtaget. Vi bygger en modern förskola i en växande stad för våra framtida barn. Förskolan byggs nära både natur och stad i en trygg miljö, med en tro till det kompetenta barnet, vilket är en bra start som främjar barnens utveckling för ett livslångt lärande.

Medverkar gör:

Kommunstyrelsens ordförande Gunilla Druve Jansson
Oppositionsråd Ylva Pettersson
Kommundirektör Linda Esseholt Hermansson
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Helgesson
Nämnden för service och teknik ordförande Mikael Ringqvist

Samt representanter från både barn- och utbildningsförvaltningen och förvaltningen service och teknik, entreprenör PEAB tillsammans med förskolebarn och pedagoger. 

Anmäl gärna er medverkan till kommunikation@skara.se

Varmt välkomna!



Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Madelene Olsson