2014-11-05 10:30Pressmeddelande

Tryggt och säkert med nyutvecklade altanytterdörrar från Skånska Byggvaror

null

Med moderna fönsterdörrar erbjuds en helt ny säkerhetsnivå för exempelvis fönsterdörrar mot altaner eller trädgård

Nu tar Skånska Byggvaror ett stort kliv framåt i säkerhetsfrågan kring fönsterdörrar. Med en helt ny konstruktion erbjuds ytterdörrens tekniska säkerhetsnivå även i fönsterdörrar som skapar en altanytterdörr. Den nya serien erbjuds med helglas eller med glas i två olika höjder. Med lanseringen blir det enklare och kostnadseffektivt för mängder av villaägare att skaffa sig en helt ny nivå av säkerhet för husets alla dörrar.

De nya altanytterdörrarna fungerar som vanliga fönsterdörrar, ser likadana ut men är i sin tekniska konstruktion en avancerad ytterdörr. Byggda i sandwichkonstruktion med dubbla aluminiumplåtar, isolering, HDF-skikt och godkänd låskista. Dessutom med hemmabekväm och bortasäker låsning som är mer inbrottssäkert än en enkel fönsterdörr med spanjolettlås och träram. Därmed är det möjligt att ersätta sin gamla fönsterdörr med en bekvämare och säkrare lösning, oavsett om dörren sitter i grovköket, tvättstugan eller mot altanen.

Ifall man har en gammal fönsterdörr, som fortfarande sitter i väldigt många villor, har man otroligt mycket att vinna på en modern altanytterdörr. Utöver bekvämligheten med handtag och lås från utsidan höjer man kraftigt sitt inbrottsskydd och får en lika säker dörr som man har vid sin entré. Ett krav som många idag ställer på sina hem, säger Anne Petersson, produktchef Skånska Byggvaror.

Altanytterdörrarna finns i helglas eller med glas matchande fönsterhöjd 13 och 16. De nya altanytterdörrarna lanseras vecka 46 och kostar från 6 995 kronor.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733 – 22 30 19  E-post: anne.petersson@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg