2015-04-22 10:01Pressmeddelande

​Trendspan från Skånska Byggvaror. Påkostade lekstugor tar allt större plats i våra trädgårdar

null

Intresset för påkostade lekstugor växer och modellerna blir mer huslika

Våren står för dörren. Så ut med ungarna i friska luften och släpp loss leken! Med en serie lekvänliga klätterställningar och lekstugor vill Skånska Byggvaror uppmuntra till lek och lust i trädgårdshavet. Och inför våren märks ett tydligt stigande intresse för lekmiljöer i hemmamiljön. Trenden är tydlig. Det är de påkostade lekstugorna som gäller.

Föräldrarna har sina uterum, stugor och altaner. Barnen satsar istället på lekstugor som liknar riktiga hus och som släpper loss leklust och fantasi. Lekstugorna Molly, Felix, Mimmi, Viktor, Ellen och Emil har blivit omedelbara succéer och erbjuds i storlekar från 2-4 kvadratmeter. Främst är det mer påkostade och huslika modeller som Mimmi, med eget loft, och Emil med egen veranda som väcker leklusten hos villaägarna.

Stäng av datorn och ut och lek i friska luften! Det måste ju vara den vanligaste frasen från föräldrar. Det tog vi fasta på när vi satsade på mycket roligare lekmiljöer för barn. Nu går det inte att säga ”men det finns ju inget att göra pappa”, nu är det bara att hänga med barnen ut och leka. Samtidigt kan man säga att det är tydligt att vi satsar mer och mer på våra utemiljöer och fortsätter satsa på livskvalitet i våra hem, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror och själv småbarnspappa.

Exempel på lekstugor som finns i sex modeller. Lekstugan Felix bjuder på rymliga och hemliga 2 kvadratmeter med dörrstorlek som gör det garanterat svårt för föräldrar att tränga sig på. Kostar från 4 495 kronor. Om man vill vara ytterligare lite hemligare kan man välja Molly, eftersom den står på stolpar och har en smal trappa upp till ovanvåningen. Ger dessutom perfekt överblick över hela trädgården och anfallande indianer, pris från 5 995 kronor. I lekstugan Mimmi har barnen till och med ett eget loft för mysiga övernattningar, pris 6 995 kronor.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se      

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Klippan, Stockholm, Norrköping, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg