2014-09-08 11:46Pressmeddelande

Stark start på hösten hos Skånska Byggvaror

null

Skånska Byggvaror levererar kostnadsfritt hem till dörren över hela landet.

Den starka utvecklingen under 2014 fortsatte hos Skånska Byggvaror i augusti med en försäljningsökning på 40 procent jämfört med augusti 2013. E-handeln ökade med 51 procent och försäljning i butik med 192 procent i augusti. Ackumulerat innebär det en försäljningsökning med 26 procent för perioden januari-augusti. Med ett fortsatt breddat sortiment och ökade synergier mellan försäljning i butiker och e-handel räknar Skånska Byggvaror med att passera 600 msek i omsättning 2014.

Under 2014 har Skånska Byggvaror fortsatt utöka sitt produktsortiment med helt nya produkterbjudanden för hemmet. Med öppnandet av två nya butiker i Stockholm och Göteborg har dessutom fler fått upp ögonen för det gul-gröna alternativet från Skåne och det syns i försäljningssiffrorna.

Vi fick en bra start direkt i augusti med våra kampanjer i både Sverige och Norge. Vi har fått fina synergier mellan e-handel och butiker och känner att båda kanaler stärker varandra. Våra nya butiker i Göteborg och Stockholm har fått en mycket bra start och totalt växte vår butiksförsäljning med nästan 200 procent i augusti. Det som är extra roligt är att vi ökat inom alla produktgrupper och inte enbart inom paradgrenarna uterum, växthus, fönster och dörrar. Sedan är det väldigt roligt att vår satsning på den norska marknaden går så bra och även där har vi framgång med vår omnikanalsatsning, säger Anders Johansson Eickhoff,VD Skånska Byggvaror.

Under 2014 planerar Skånska Byggvaror för att passera 600 msek i omsättning, vilket blir ett nytt all time high. Under 2013 uppgick omsättningen till 483 msek. Skånska Byggvaror är ett fristående bolag utan kedjesamverkan, ägt av Polaris, Blomco AB samt företagsledningen.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg