2016-01-20 09:30Pressmeddelande

​Snabb butiksexpansion för Skånska Byggvaror - 5 nya butiker 2016

null

Med öppningen av fem nya butiker 2016 har Skånska Byggvaror sammanlagt 11 butiker, varav två i Norge under Grönt Fokus

2016 öppnar Skånska Byggvaror fem nya butiker i Sverige. I Malmö, Örebro, Uppsala, Värmdö och Falun. Butiksetableringen gör det enklare för hem- och villaägare att ta del av Skånska Byggvarors sortiment och bidrar samtidigt till företagets omnikanalutveckling.

Satsningen på egna butiker startade i Stockholm och Göteborg 2014 och i Norrköping 2015. Nu utökar Skånska Byggvaror med fem nya butiker. De första tre butikerna öppnas i Malmö, Örebro och Uppsala varefter två butiker öppnas i Värmdö och Falun. Det innebär att Skånska Byggvaror med butiken i Helsingborg kommer att ha elva butiker, varav två i Norge under varumärket Grönt Fokus.

– I butikerna möter vi nya kundgrupper och stärker vår synlighet i Sverige. Kunderna kan känna och klämma på uterum, växthus, fönster och dörrar för att känna sig övertygade om att vi erbjuder bäst stil, kvalitet och värde för pengarna. Butikerna är en viktig satsning som gör det ännu enklare för kunderna att få tillgång till vårt sortiment, säger Anders Johansson Eickhoff, Vd Skånska Byggvaror.

Butikerna byggs upp inne i befintliga Plantagen-butiker, är på drygt 600 kvadratmeter och integreras i Plantagens grönska och växtlighet. En bra miljö för att exempelvis visa upp Skånska Byggvarors sortiment inom uterum, växthus, fönster och dörrar men även bubbelbad, förvaringar och stugor.

– Shop in Shop-lösningen hos Plantagen är en drömlösning för oss. Vi får omgående tillgång till hem-intresserade kunder som naturligt kommer i kontakt med inspirerande produkter och våra kunniga medarbetare, säger Beiron Palm, chef affärsutveckling Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvarors butikspersonal hjälper kunderna rätt bland det stora sortimentet för att skapa vackra och funktionella hem. Oavsett om det rör sig om inne- eller uteprodukter. Varor som beställs från butikerna levereras sedan fraktfritt hem till kunderna över hela Sverige.

För ytterligare information kontakta:

Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror
Tel: 0733-22 30 00, Växel: 042-25 30 00
E-post: anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror sex etablerade fysiska butiker, fyra i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg