2015-01-15 09:30Pressmeddelande

Slagportar för klassisk look och enkel öppning - från Skånska Byggvaror

null

Slagportar är mer "dörrlika" garageportar och bjuder på klassisk eller modern look

Nu utvidgar Skånska Byggvaror sitt sortiment av garageportar och lanserar en klassisk favorit i repris. Den traditionella slagporten. Med sex modeller med namnet Borg erbjuds alternativ till den takhängda garageporten, samtidigt som portarna matchar ytterdörrar för ett klassiskt helhetsintryck av villa och garage.

Slagportar är den traditionella typen av garageport, där ena dörren låses med spanjolett och den andra fungerar som gångdörr. Fördelar med slagportar är exempelvis minimala krav på inbyggnadshöjd och att de inte stjäl något utrymme inne i garaget. De är därför särskilt lämpliga när garaget används som förråd eller hobbylokal men förstås även som garage. Den nya slagporten är utvecklad för att i design, färg och kvalitet matcha ytterdörrarna Lervik, Dalby, Lerhamn, Stehag, Saxtorp och Falsterbo. Porten kan levereras i 13 olika färger. Med cylinderlås matchas garagets nycklar med husets övriga ytterdörrar.

- Våra nya slagportar vänder sig till de som vill ha en klassisk pardörr som stämmer överens med husets ytterdörrar och stil. En klassisk stil eftersom det ju var så här garageportar såg ut förr i tiden. Dessutom är det praktiskt att inte behöva öppna hela garageporten om man ska ut i garaget för att meka med cykeln eller spela pingis med barnen, säger Anne Petersson, produktchef Skånska Byggvaror.

De nya slagportarna har invändigt låsbar ASSA-spanjolett på anslagsdörr, vädertätande borstlist i underkant av portblad och sparkplåt som skyddar portens utsatta nedre del. Helt enkelt ett kvalitetsbygge för bestående, praktiska och vackra hem.

De sex nya slagportarna i serien Borg lanseras vecka 3, 2015 och kostar från 13 995 kronor.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733 – 22 30 19 E-post: anne.petersson@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg