2014-03-25 09:30Pressmeddelande

Skånska Byggvaror välkomnar reform för växande komplementhus

null

Nu planeras utökning och tillväxt bland Skånska Byggvarors stugor

I sommar förväntas bostadsminister Stefan Attefall få igenom sitt förslag om bygglovsbefriade komplementhus på 25 kvadratmeter. Reformen förväntas träda i kraft den 2 juli 2014. Redan nu planerar Skånska Byggvaror för fler val och större storlekar på stugor och trädgårdshus för att bidra till den nya boendeformen.

Idag erbjuder Skånska Byggvaror stugor och trädgårdsbyggnader som skapar större livsrum i villaträdgårdar över hela Sverige. Nu planeras för lanseringen av större varianter av de populära stugorna, exempelvis Alfred, Malte, Ebbe och Lage. Från dagens 15 kvadrat till 25 mycket rymliga kvadratmeter, en ökning som skapar möjligheter även för permanentboende.

-       Som komplementbyggnad kommer våra nya stugor att kunna inredas till kompletta minibostäder. Framöver kan man skapa en vettig extrabostad med pentry, toalett och boyta. Dessutom växer stugorna på höjden. Den här reformen är ett väldigt spännande steg framåt för möjligheterna att utveckla sina befintliga hus och villor och något vi ser fram emot att bidra till, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

I reformen föreslås också möjligheten att få lov att bygga till befintliga uterum eller hus med 15 kvadrat, utan bygglov men med bygganmälan. Även det ett besked som ger nya möjligheter för villaägaren.

-       Genom att bygga till sitt befintliga uterum eller lägga till ett helt nytt på 15 kvadratmeter växer livsutrymmet rejält i exempelvis sommarstugan, sportstugan eller weekendbostaden. Att frigöra dessa möjligheter utan krav på bygglov kommer att utveckla svenskarnas boende kraftfullt, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se       

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 137 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg