2013-09-04 10:32Pressmeddelande

Skånska Byggvaror utvecklas starkt första halvåret 2013 med ökad e-handel som draglok

null

Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror, Skånska Byggvaror, har haft en god utveckling första halvåret 2013. Tillväxt och rörelseresultat överstiger halvårets planer och det är framförallt utvecklingen inom kärnområden som uterum, dörrar och fönster som drar. Försäljningstillväxten uppgår till 13 procent första halvåret och nu planeras för fortsatt expansion i Norden. 

Det senaste halvåret har inneburit utmanande tider för bygg- och järnhandelsbranschen. Index visar minus fyra procent för branschen januari-juni 2013. Under samma period har Skånska Byggvaror ökat sin orderingång med 13 procent och under andra kvartalet uppgick tillväxten till 15 procent för Skånska Byggvaror. Ett viktigt styrkebesked för Skånska Byggvaror som lagt en expansiv tillväxtplan för de kommande åren.

-        Orsaken till utvecklingen är en mix av att vi har lyckats med lanseringar av nya produkter, breddat vårt sortiment, haft ett högre lanseringstempo, precis marknadsföring och framförallt har många nöjda kunder. Den största ökningen kommer dessutom via vår e-handelskanal som nu når rekordnivåer med cirka 60 procent av vår försäljning. Första halvan av året motiverar oss att ytterligare satsa för ett bra helår, säger Anders Johansson Eickhoff,
VD Skånska Byggvaror. 

I Skånska Byggvarors tillväxtplaner planeras för nya marknadssatsningar. Däribland att etablera varumärket även utanför Sverige. Det första steget togs med marknadsetablering i Norge och framöver planeras för expansion i Finland och Danmark. På den svenska hemmamarknaden utreds nya placeringar av tillkommande utställningar och showrooms för ökad, nationell närvaro samt en fortsatt satsning på distans- och e-handel. Satsningar som ska ske samtidigt som uthållig och stabil lönsamhet ska vårdas.

-        Glädjande för ägarna, personalen och kunderna är att Skånska Byggvaror fortsatt är ett stabilt och starkt företag. Jämfört med första halvåret 2012 har rörelseresultatet (EBITDA) nästan fördubblats (cirka 10 %) och totalt räknar vi med att växa omsättningen med cirka 15 procent 2013, avslutar Anders Johansson Eickhoff, 
VD Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror är ett fristående bolag utan kedjesamverkan – ägt av Polaris, Blomco AB samt företagsledningen. 2012 omsatte Skånska Byggvaror 413 mkr och EBITDA uppgick till 25 mkr.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg