2015-03-03 09:30Pressmeddelande

Skånska Byggvaror tar energimärkta fönster till en ny nivå, med ny certifiering

null

Med den nya märkningen blir det lättare att välja energimärkta fönster

Konsumenter har sedan länge vant sig vid etiketter med energimärkning när de köper kylskåp och spisar. Nu har turen kommit till fönster med lanseringen av ett nytt system för energimärkta fönster. Nu ansluter sig Skånska Byggvaror till satsningen för att göra det ännu enklare och tryggare att välja fönster från Skånska Byggvaror.

Energimärkning av fönster har funnits som ett frivilligt system sedan 2006. Systemet initierades av Energimyndigheten. Energimärkningen förvaltas numera av intresseorganisationen EQ Fönster. För att säkra att energimärkningen är tillförlitlig och oberoende av fönsterbranschen, beviljas energimärkningen av ett ackrediterat certifieringsorgan. Syftet med energimärkning är att konsumenter på ett enkelt sätt ska kunna jämföra vilka fönster som sparar mest energi.

Inledningsvis är det Skånska Byggvarors fönster inom ”Energisortimentet” samt Tradition Plus som omfattas av den nya märkningen med energietiketter.

Satsningen är ett kvitto på att vi är en verklig fönsterspecialist. Vi har låtit Statens Provningsanstalt testa våra fönster för energieffektivitet. Slutsatsen är att våra kunder nu enkelt och tydligt kan se exakt hur energieffektiva våra fönster är. Syftet är att det ska bli enklare och tryggare för våra kunder att jämföra och handla fönster, berättar Anne Petersson, produktchef Skånska Byggvaror.

I SPs tester genomgår fönstren en noggrann kontroll där en mängd egenskaper mäts för att skapa en tydlig energietikett. U-värde, luftläckage, dagsljustransmittans, solenergitransmittans, lufttäthet etc.

Skånska Byggvaror erbjuder ett sortiment av fönster inom såväl moderna som klassiska stilar. Hela husets fönsterbehov tillgodoses med högsta kvalitet, modern funktion samt marknadens bästa priser. I raden av nyheter inför 2015 finns exempelvis kulturfönster för klassiska villor, källarfönster, självrengörande glas, solskydd, svarta fönster och fönster med mycket låga u-värden etc. Även sortimentet av tillbehör har utökats med ventilationsluckor, spaltventiler och låsbara handtag etc.

För mer information om den nya energimärkningen för fönster besök www.energifonster.nu

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733 – 22 30 19

E-post:anne.petersson@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg