2013-09-30 09:30Pressmeddelande

Skånska Byggvaror storsatsar på fönster som skapar höstmys och energieffektivitet

null

Skånska Byggvaror möter höstmörkret med en storsatsning på fönster som tar tillvara på varenda solstråle. Med ett pärlband av nya modeller, färger, tekniska framsteg och helt nya fasadpartier uppmanar Skånska Byggvaror Sveriges villaägare till följande: Satsa på bra fönster som släpper in ljus och släpper ut minimalt med värme. Nu kan höstmyset börja!

Skånska Byggvaror tar nu flera steg framåt på den svenska fönstermarknaden. Under de senaste månaderna har företaget lanserat Energifönster med lägre u-värde, vertikala vridfönster med flera val, fasadpartier i trä och aluminium. Dessutom lanseras färgen Antracitgrå, som exempelvis gör att kunderna kan matcha utseendet på sina fönster med aluminiumbeklädda uterum.

Den senaste lanseringen, det vertikala vridfönstret - Sideswing i Trä och Aluminium, är en annorlunda och praktisk fönsterlösning. Fönstret öppnas vertikalt runt sin egen axel i bågen, vilket gör det enkelt att öppna och hålla rent. Ett sätt för Skånska Byggvarors kunder att kombinera ett traditionellt utseende med en modern funktion. Dessutom kan nu Skånska Byggvaror erbjuda ett energifönster med ett lägre u-värde och så kallat Antifogglas.  

-        Den tekniska utvecklingen inom fönster är närmast fantastisk, säger Tina Dalemo, produktchef Skånska Byggvaror. Lanseringen av vårt ”Antifog fönster” har snabbt blivit en favorit hos våra kunder. En vinnande kombination där ett lågt u-värde erbjuds tillsammans med ett kondensminskande glas. Bättre än så kan villaägaren inte skydda dig mot vinterkylan, tillägger Tina Dalemo.

Antifog-fönstret löser två vanliga fönsterproblem. Energiläckage och kondens. Kondens är ett fenomen som uppstår när fuktig luft möter en kall yta och kyls av. Ett fönster med mycket bra isolervärde kan få effekten att kondens uppstår (ett kvitto på att man har ett bra fönster). Skånska Byggvarors fönster med lägre u-värde är därför utrustat med ett så kallat Antifog-glas – ett glas belagt med en kondensreducerande yta. Ett fönster som släpper in ljuset och håller värmen inne.

Om inte traditionella fönsterstorlekar hjälper för att råda bot på höstmörkret kan Skånska Byggvaror numera även erbjuda fönsterpartier som ger ljuset alla möjligheter att hitta in. Med satsningen på uppemot sex meter breda fasadpartier bryts ny mark inom fönster och dörrar. Med magnifika fönster/dörr-partier i glas, trä och aluminium, skapas upplevelserum som skapar livskvalitet utöver det vanliga och som erbjuder maximal rymd och ljusupplevelse. Samtliga modeller är av hög kvalitet, stilsäker design och till ett attraktivt pris. Läs mer här

HÖGUPPLÖSTA BILDERLaddas ner här. Bilderna får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Tina Dalemo produktchef, tel: 0732-22 30 04  E-post: tina.dalemo@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg