2013-11-18 08:30Pressmeddelande

Skånska Byggvaror storsatsar i Norge. Öppnar sitt första showroom i Norge

null

Det nya showroomet har ritats av svenska arkitektbyrån Griab som vann Sveriges Arkitekters Bostadspris 2013.

Skånska Byggvaror ökar sin expansionstakt i Norge med en rad offensiva satsningar genom dotterbolaget Grönt Fokus. Närmast står öppningen av en helt nytt showroom i Kristiansand. I nybyggda lokaler lanseras framtidens butikskoncept med naturtrogna miljöer där uterum, växthus och förvaring presenteras i sina rätta element, omgivna av gräsmattor, stensatta innergårdar och timrade väggar. Ett showroom för bland annat uterum, inomhus, året runt för alla villaägare i södra Norge.

Under 2012 förvärvade Skånska Byggvaror det norska företaget Grönt Fokus som ett steg i sin nordiska expansion. Med fokus på växthus, förvaring och paradgrenen uterum, expanderar Grönt Fokus nu ytterligare och under 2013 har försäljningsökningen varit betydande. Den 11 december tas nästa steg med invigningen av företagets första  showroom i Norge, i en helt nybyggd fastighet i Kristiansand. Showroomet har ritats av den svenska arkitektbyrån Griab som vann Sveriges Arkitekters Bostadspris 2013.

-        Satsningen i Norge är ett viktigt steg i vår norska expansion och samtidigt ett pilotprojekt för att skapa framtidens köpupplevelse kring våra produkter. Med lärdomar från vår norska satsning ska vi sedan utveckla våra svenska showroom och hjälpa våra kunder att verkligen se och uppleva möjligheterna inom exempelvis uterum och växthus, berättar Beiron Palm som är affärsutvecklings- och produktionschef på Skånska Byggvaror.

Utöver storsatsningen på ett nytt showroom i Norge, satsas även på ny e-handel via Grönt Fokus hemsida, med vägledning av den svenska framgången inom e-handel. Dessutom kommer en e-butik att lanseras där kunden inne i showroomet enkelt och tryggt kan beställa sina varor elektroniskt.

För ytterligare närvaro i Norge etableras dessutom helt nya show-sites i samarbete med norska utemiljö- och trädgårdsföretag för att skapa möjligheter för norska kunder att uppleva uterum och växthus i fler norska städer. Inledningsvis i området runt Oslofjorden, under 2014.

-        Vi gör en storsatsning i Norge och känner redan ett tydligt stigande intresse hos norska villaägare för vårt sätt att skapa attraktiva och kvalitativa produkter till mycket konkurrenskraftigt pris, berättar Beiron Palm.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Beiron Palm, affärsutvecklings- och produktionschef, tel: 0733-320810. Växel 042-25 30 00.

E-post: Beiron.Palm@skanskabyggvaror.se, Kanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg