2014-03-14 09:32Pressmeddelande

Skånska Byggvaror satsar på att bli Sveriges fönsterspecialist och lanserar extrautrustade Energi Premium

null

Bättre utsikter med självrengörande fönster från Skånska Byggvaror

I paradgrenen uterum är Skånska Byggvaror Sveriges uterumspecialist. Nu lanseras en storsatsning på fönster med ett tydligt budskap. HELA husets fönsterbehov ska tillgodoses hos Skånska Byggvaror. Dessutom med högsta kvalitet, modern funktion samt marknadens bästa priser. Senaste nytt i raden av lanseringar heter Energi Premium och är ett fönster med mycket lågt u-värde, självrengörande glas och inbyggt solskydd.

Skånska Byggvaror erbjuder nu ett fönstersortiment som täcker husets alla behov, oavsett stil och funktion. Under det senaste året har en rad satsningar presenterats, exempelvis nya modeller med låga u-värden, glas med kondensminskande egenskaper, vertikala vridfönster ”sideswing”, förbättrade u-värden på det vackert allmogeprofilerade träfönstret Tradition, fasadpartier i trä och aluminium, PVC-fönster med 3-glas samt trendriktiga färger som antracitgrått och svart. Tillbehören ökar i samma takt med ventilationsluckor, spaltventiler och låsbara handtag.

Vårens största nyhet, Energi Premium, är ett nytt fönster i den populära Energifamiljen. Ett extrautrustat aluminiumfönster med riktigt låga u-värden. Förutom sin förträffliga isolerförmåga bjuder fönstret på solskyddsglas och så kallat självrengörande glas – ett yttre glas med självrengörande egenskaper.

-       Den tekniska utvecklingen inom fönster och glas är fantastisk och vi är stolta över att erbjuda dessa framsteg till våra kunder, i bland annat Energi Premium. Vi storsatsar nu på att vara det naturliga valet inom fönster och har idag ett sortiment som de facto täcker in hela husets alla behov av fönster, allt för att hjälpa våra kunder, säger Tina Dalemo, produktchef Skånska Byggvaror.

Det nya fönstersortimentet lanseras i mars 2014. Läs om Energi Premium och övriga modeller här.

HÖGUPPLÖSTA BILDER – Välkommen att ladda ner högupplösta bilder här

Bilderna får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror.

För information kontakta: Pressrum på Mynewsdesk

Skånska Byggvaror, Tina Dalemo produktchef, tel: 0732-22 30 04  E-post: tina.dalemo@skanskabyggvaror.se

Växel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 137 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg