2013-11-20 08:20Pressmeddelande

Skånska Byggvaror säljer rekordmånga spabad och spår fortsatt ökning under 2014

null

Skånska Byggvarors spabad lockar alltfler svenska villaägare

Under 2013 växte intresset för Spabad till nya rekordnivåer hos Skånska Byggvaror. Med en storsatsning på nya modeller och möjligheten att skräddarsy drömbadet, dubblerades försäljningen av spabad. Nu förbereds lanseringen av nya modeller och valmöjligheter, under starten av 2014.

Med sju olika modeller och åtskilliga möjligheter att välja färger, storlek, antal platser och extrautrustning erbjuder Skånska Byggvaror en rekordbred repertoar av designade spabad av hög kvalitet. Dessutom i ett prisspann som möter många behov, från det minsta badet för 26 995 kr till det mest exklusiva för 98 995 kronor. Inför 2014 förbereds nu lanseringen av ännu fler valmöjligheter gällande färger, utrustning samt lanseringen av en ny, mindre modell. Med ett utrymmessmart spabad, med plats för tre personer, kan badupplevelsen även få plats på balkongen eller terrassen.

-        Vi noterar särskilt att intresset för spabad ökar under vinter- och sportlov då många haft chansen att uppleva spabad under ledigheter. Därför rustar vi oss redan nu för en ny rusch i början av året, med ett ännu bättre utbud. Ännu ett trendspan att fler och fler villaägare, trots lite osäkra tider, fortsätter satsa på att försköna och utveckla sina hem. Spabad är ett tydligt exempel på när villaägaren väljer att utveckla sitt hem med ny livskvalitet, istället för att exempelvis flytta till ett nytt hus, säger Jesper Nilsson, produktchef.

Spabaden från Skånska Byggvaror heter Vega, Ceres, Apollo, Dione, Carpo, Metis och Triton. Det mest exklusiva och största badet heter Vega Select och går att konfigurera individuellt efter tycke och smak i webbguiden på hemsidan. Samtliga spabad är konstruerade och byggda av en ledande amerikansk tillverkare som levererar kvalitativa och välbyggda spabad. Dessutom erbjuds en landsomspännande serviceorganisation i Sverige för ökad trygghet. Bland modellerna finns Dione som fått utmärkelsen ”Best Buy” av Consumer Digest.

HÖGUPPLÖSTA BILDER – Kan hämtas HÄR och får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror. 

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002  E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Växel 042-25 30 00. Besöksadress: Kanongatan 13,  254 67 Helsingborg

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg