2013-09-16 13:09Pressmeddelande

Skånska Byggvaror lanserar trädgårdsrum inspirerade av engelska conservatories

null

Trädgårdsrummet Flärd är designat av Skånska Byggvaror och delarna tillverkas i England. 

Sveriges största leverantör av uterum, Skånska Byggvaror, lanserar nu en helt ny produktserie. Med inspiration från engelska trädgårdsrum breddar man nu sortimentet med serien med det passande namnet. Trädgårdsrum med exklusiv Flärd.

Som ett mellanting mellan uterummet och ett växthus har Skånska Byggvaror nu skapat ett rum i trädgården som både är vackert, praktiskt och dessutom till ett attraktivt pris. Ett trädgårdsrum som skapar ute-inne-upplevelser, året runt. Flärd vänder sig till villaägaren som vill uppgradera sin trädgårdsupplevelse.

-       Trädgårdsrum och conservatories har funnit länge och är knappast en nyhet. En nyhet är däremot att det nu finns ett trädgårdsrum för ”gör-det-självaren” som är enkelt att bygga och bjuder på hög kvalitet och god design. Vi är glada att vara först på den svenska marknaden med en sådan produkt, tillägger produktchef Jesper Nilsson.

Flärd levereras med pedagogiska anvisningar som gör det enkelt att sätta samman. Profiler och glas är förberett för enkel montering, allt behövligt material medföljer och den händige sätter samman huset på ett par arbetsdagar.

Trädgårdsrummet har designats av Skånska Byggvaror och tillverkningen sker i England. Flärd finns i  storlek mellan 8,2 och 15 kvadratmeter, i olika former och färger och bygger på profilsystem i beständig PVC, vilket garanterat lång livslängd. Med u-värden på 3,0 (glas) och 1,6 (tak) är det ett trädgårdsrum för året-runt-bruk. Producerade av 100 % återvinningsmaterial - ett miljövänligt alternativ.

HÖGUPPLÖSTA BILDERHämta bilder här. Bilderna får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Läs mer om Flärd www.skanskabyggvaror.se/produkter/nyheter/tradgardsrum/tradgardsrum_flard

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson, produktchef, tel: 0722-350002 E-post: jnn@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00. Besöksadress: Kanongatan 13, 254 67 Helsingborg

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg