2014-05-20 09:30Pressmeddelande

Skånska Byggvaror lanserar stugor på 40 kvadratmeter

null

Stugan Harry erbjuder 40 kvadratmeter livsrum med sovloft

Sommarens föreslagna lagändring om bygglovsbefriade komplementhus har väckt nytt liv i hus och stuga över hela Sverige. Förhandsintresset för större stugor och komplementhus har varit rekordstort. Nu lanserar Skånska Byggvaror tre nya stugor för att erbjuda större livsrum – ända upp till 40 kvadratmeter med stugan Harry.

I maj lanseras stugorna Arvid, Folke och Harry. Trähus som är lämpliga som fritidsboenden och komplementhus. Den största stugan har ett sovloft vilket innebär att den totala boendeytan blir hela 40 kvadratmeter. 24 kvadratmeter på bottenvåningen och 16 kvadratmeter på sovloftet som har sadeltak.

Nu kan vi erbjuda stugor som fungerar som fritidshus men även enkelt kan utvecklas till små permanentboenden. Vi noterar ett starkt intresse för våra befintliga stugor och möter nu efterfrågan på bra och prisvärda stugor som är större. Attefallshusen är en reform även för oss och våra kunder som vi tror kommer att skapa många bra komplementboende i Sverige kommande årtionden, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Komplementhusen kan enkelt inredas till kompletta minibostäder med pentry, toalett och boyta.

Stugorna levereras kompletta med färdigkapat virke, tvåglasfönster, dörrar, lås etc. Grund, färg, takbeläggning och eventuell tilläggsisolering tillkommer. De tre nya stugorna erbjuds i storlekarna 20 till 40 kvadratmeter. Det största understiger maxhöjden 4 meter. Priserna är 79 995 kr till 119 995 kronor. Med nysatsningen erbjuds numera sju olika stugor från Skånska Byggvaror.

I reformen föreslås också möjligheten att få lov att bygga till befintliga uterum eller hus med 15 kvadrat, utan bygglov men med bygganmälan. Även det ett besked som ger nya möjligheter för villaägaren.

För mer information om Skånska Byggvarors stugor och trädgårdsrum läs här

För information kontakta: Pressrum på Mynewsdesk

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se      

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg