2016-04-06 11:15Pressmeddelande

​Skånska Byggvaror huvudtalare på e-handelskonferensen Emeet

null

Skånska Byggvaror är huvudtalare på Emeet i Helsingborg den 7e april

När e-handelskonferensen Emeet för första gången kommer till Helsingborg den 7 april står Skånska Byggvaror som en av konferensens huvudtalare. E-handels-veteranen Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror och tidigare VD Jotex, kommer att berätta om hur byggvaruföretaget växte till en av Sveriges största e-handlare. Presentationen sker med start 13.00 på Helsingborgs Arena.

Uppemot 300 deltagare. Det räknar arrangören ehandel.se med för Emeet som för första gången arrangeras i Helsingborg. En av de städer med högst andel e-handlare per capita i Sverige. Även när konferensen arrangeras i Göteborg till hösten finns Skånska Byggvaror med som huvudtalare. I Anders Johansson Eickhoffs presentation kommer Skånska Byggvarors utveckling som distans- och omnikanalföretag att beskrivas.

Vi är glada över att få inspirera andra med vår berättelse om hur distans- och e-handel varit en drivande faktor för vår framgång och expansion. Att vi satsade på hemsida och en enkel e-handel redan den 3 juli 1998 var ett klokt val visade det sig, men ännu finns det mer att göra och jag ser fram emot att också få lära nytt av en andra e-handels-proffs på Emeet, säger Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror.

Idag står e-handel för över 60 procent av försäljningen, jämte telefon och butiksförsäljning. Och den digitala utvecklingen fortsätter att drivas på hårt i företaget vars kunder uppskattar enkelheten att beställa ett uterum eller spabad för exempelvis 50 000 - 150 000 kronor med ett tryck på köpknappen på paddan eller datorn.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anders Johansson Eickhoff, VD, tel: 0733–22 30 00. Växel 042-25 30 00.

E-post:anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.seKanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror elva butiker, nio i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 010-483 83 00.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg