2015-12-14 13:10Pressmeddelande

​Skånska Byggvaror förvärvar Pavillon Danmark A/S och expanderar in i Danmark

null

Danska Pavillon är en ledande återförsäljare av uterum och växthus i Danmark

Skånska Byggvaror har avtalat att förvärva Pavillon Danmark A/S. Pavillon är en ledande dansk återförsäljare och installatör av uterum och växthus. Förvärvet innebär att Skånska Byggvaror skapar en plattform för etablering i Danmark.

Danska Pavillon är ett ledande varumärke inom uterum, växthus, orangerier, paviljonger och stugor. Pavillon har showroom i Odense, Middelfart och Osted samt säljer sina produkter via hemsida, telefon och personliga besök. Utöver försäljning levererar företaget även fullödig installation av produkterna med egna montörer. Genom att kunna addera sortiment ur Skånska Byggvarors produktflora, hemleveranskoncept och affärsmodell kommer Pavillon att stärkas.

Förvärvet är nästa steg i vår nordiska satsning och en språngbräda för Skånska Byggvarors expansion. Efter vårt förvärv av Grönt Fokus 2012 och vår framgångsrika försäljningsutveckling i Norge ser vi fram emot att ännu en gång ta vårt affärskoncept till en ny marknad. Vi ser goda förutsättningar att expandera starkt inom ramen för Pavillons väletablerade varumärke i Danmark, säger Anders Johansson Eickhoff, Vd Skånska Byggvaror.

Pavillon Danmark A/S startade 2000 och har huvudkontor i Odense. Pavillon har sammanlagt 12 medarbetare.

Vi är glada över att bli en del av Skånska Byggvaror och deras förmåga att snabbt växa och utveckla marknaden. En förmåga vi sett i både Sverige och Norge som kommer att stärka Pavillons varumärke ytterligare i Danmark. Tillsammans med Skånska Byggvarors framgångsrika sortiment och leveranskoncept ser vi fram emot att förstärka Pavillons position. Vi är förväntansfulla inför den utveckling som ligger framför oss, säger Jan Ladefoged, daglig ledare i Pavillon Danmark A/S.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anders Johansson Eickhoff, VD, tel: 0733–22 30 00. Växel 042-25 30 00.

E-post:anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.seKanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror sex etablerade fysiska butiker, fyra i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg