2014-11-06 08:46Pressmeddelande

Skånska Byggvaror bygger vidare och satsar på nya butiker i Sverige och Norge

null

Skånska Byggvaror levererar fraktfritt hela vägen hem, över hela Sverige. Ett koncept som växer i popularitet hos kunderna.

Stärkt av utvecklingen under 2014 växer nu Skånska Byggvarors butiksnät. Under 2015 kommer minst två nya butiker att öppnas i Norge och Sverige. Även butiken i Helsingborg utvecklas enligt det nya butikskonceptet. Samtidigt förstärks satsningen på e-handel med en ny webb-butik. Allt för att möta kunderna exakt där och när de vill handla byggvaror.

Under perioden januari till oktober har Skånska Byggvarors försäljning ökat med drygt 25 procent. Det är kundernas intresse för uterum, växthus, stugor, förvaring och fönster som ligger bakom tillväxten, jämte nya butiker, växande e-handel och ett kraftigt breddat sortiment. Utvecklingen är ännu starkare på den norska marknaden där försäljningsökningen uppgår till 60 procent. Med erfarenheter från öppningar av två butiker 2014 i Tagene Göteborg och Barkarby Stockholm satsar nu företaget på att öppna fler butiker. Den fjärde butiken i Sverige blir en ny butik hos Plantagen i Norrköping och i Oslo slås portarna upp för landets andra butik, under varumärket Grönt Fokus.

Det är roligt att som erfaren distans- och e-handlare nu ta steget in i butiker med alla dess möjligheter till fysiska möten med våra produkter. Med etableringen av nya butiker i Sverige tidigare i år ser vi en kraftigt ökad kännedom i Göteborg och Stockholm samtidigt som kunderna verkligen strömmar till. Ett kvitto på att moderna handlare måste möta sina kunder just där de vill och på tider som passar dem. Med satsningarna på nya butiker blir vi allt mer tillgängliga och attraktiva för våra kunder, som ju är poängen med vår existens, säger Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror.

Med etableringar av nya butiker stärks snabbt kännedomen om Skånska Byggvaror samt penetrationen i områdena runt butikerna. Ett halvår efter etableringen av 500 kvadratmeter stora butiker inne hos Plantagen i Tagene och Barkarby har kundpenetrationen ökat med över 50 procent i de postnummerområden som ligger invid butikerna.

Skånska Byggvaror är ett fristående bolag utan kedjesamverkan, ägt av Polaris, Blomco AB samt företagsledningen. Under 2014 är prognosen att omsätta över 600 mkr.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg