2016-01-11 10:05Pressmeddelande

​Skånska Byggvaror blir nationell sponsor till Team Rynkeby och kampen mot barncancer

null

Checköverlämningen till Barncancerfonden efter 2015 års projekt - 13 433 255 kronor

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till Barncancerfonden. 2015 sponsrade Skånska Byggvaror Team Rynkebys Helsingborgslag. Nu väljer Skånska Byggvaror att bli guldsponsor åt samtliga 11 svenska lag med sponsring som oavkortat går till Barncancerfonden. Det gör företaget till ett av projektets största sponsorer genom tiderna.

Efter starten i Danmark 2002 har Team Rynkeby vuxit till ett av nordens största välgörenhetsprojekt. Insamlingen går oavkortad till cancerforskning, bättre behandlingar och stöd till cancerdrabbade barn och familjer. 2015-2016 består Team Rynkeby av 1 600 motionscyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. I juli cyklar alla medverkande till Paris för en gemensam manifestation i kampen mot barncancer. Nu går Skånska Byggvaror från att sponsra ett lag till elva lag.

Genom att bidra till kampen mot barncancer vill vi visa våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att vi vill bidra på allvar. Inte bara genom vår verksamhet utan också i ett projekt som gör enorm skillnad för familjer och barn. Vi är glada att kunna stötta de tusentals ideella krafter som varje år kämpar för livet i Team Rynkeby och gläds åt att projektet fortsätter växa med nya lag i Sverige, säger Paul Ljungberg, personalchef på Skånska Byggvaror.

Inför 2016 har fyra nya svenska lag tillkommit och intresset för att stödja projektet har aldrig varit större, från varken privatpersoner eller företag. För andra året medverkar även medarbetare från Skånska Byggvaror i det årslånga projektet som kröns av den 120 mil långa cyklingen till Paris i juli.

Vi är djupt tacksamma och imponerade över Skånska Byggvarors beslut att bli en nationell sponsor. Deras engagemang är totalt och deras stöd ger enorm energi till våra lag och deras arbete med att kämpa för livet. Att ta klivet från ett lag till alla svenska lag är inget annat än fantastiskt, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

2015 samlade Team Rynkebys alla lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna in 61,3 miljoner kronor till kampen mot barncancer. De svenska lagen samlade in 13,4 miljoner kronor från företag och privatpersoner, som oavkortat gick till Barncancerfonden i Sverige. 

Se kort video med Skånska Byggvarors personalchef Paul Ljungberg som berättar om varför företaget valt att 11-faldiga sitt stöd till projektet 2015-2016. Bifogas i detta utskick.

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror sex etablerade fysiska butiker, fyra i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg