2015-03-06 10:00Pressmeddelande

​Nya www.skanskabyggvaror.se. Nu avtäcks nästa generation av digitala kundmöten och e-handel

null

Oberoende av digital plattform är det enkelt att inspireras och handla från Skånska Byggvaror.

1998 var Skånska Byggvaror en svensk pionjär med introduktionen av e-handel för byggvaror. Nästan två decennier senare tar företaget ännu ett banbrytande steg inom webb och e-handel. Nu lanseras en hemsida med full fokus på kundernas behov av inspiration och plattformsoberoende e-handel och service.

Nu trycker Skånska Byggvaror på knappen till framtiden. Efter att under 18 år varit delaktig i att driva utvecklingen inom e-handel framåt, vrids nu den digitala klockan fler snäpp framåt. Med en från grunden ombyggd hemsida och ytterligare utvecklad e-handel möter Skånska Byggvaror kundernas tydliga önskemål 2015...dvs… responsiv design som fungerar lika smidigt i alla plattformar, en helt ny nivå av inspiration, tips och kunskap, färre steg till genomförd order, social interaktion, anpassning till flera marknader, produktrekommendationer, guider och ett moderniserat och avskalat formspråk. Alla utveckling har skett efter att noggrant ha lyssnat på kundernas önskemål.

Vår nya digitala närvaro är ett stort och viktigt steg för Skånska Byggvaror. Allra viktigast är att kunderna kommer att uppleva det roligare och mer inspirerande att besöka oss på webben. Vi kommer att ge massor av inspiration, råd och tips som gör det enklare att förverkliga sina drömprojekt. I vårt nya kunskapsbibliotek kan kunderna få svar på frågor om exempelvis bygglov, u-värden, snözoner…ja det mest som har med deras projekt att göra. Dessutom har vi vässat vår e-handel så att det krävs ännu färre klick för att komma i mål med en beställning, säger Per-Ivan Christiansson, marknadschef Skånska Byggvaror.

Syftet med den nya hemsidan är att kunderna enkelt ska kunna inspireras, stöttas och handla. Bland många nyheter är den nya hemsidan byggd med responsiv design. Det betyder att den grafiskt och funktionellt skalar om i utseende så att den fungerar precis lika bra, oavsett om man surfar in från en dator, padda eller smartphone. Avskalad och modern grafik skapar en visuell enkelhet som skapar tydlig kommunikation och möjlighet till interaktion. Kunder ska också kunna skapa personliga önskelistor, ta hjälp av kategoriserade guider och få rekommendationer om produkter för ännu större funktion och nytta. Den nya hemsidan har utvecklats och programmerats av Skånska Byggvarors egna utvecklare och interaktionsdesigners.

För information kontakta:

Per-Ivan Christiansson, marknadschef och vice VD, tel: 0733-223003, växel 042-25 30 00.

E-post:pcn@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg