2015-03-31 10:00Pressmeddelande

​Nu blir det ännu enklare att odla med växthuset ODLA från Skånska Byggvaror

null

En rad fördelar gör det ännu enklare att odla med ODLA

Nu lanseras en uppdaterad version av växthuset Odla. Skånska Byggvaror har lyssnat på kunderna och förbättrat en mängd detaljer som gör odlandet ännu enklare och roligare. Bland nyheterna finns borttagna trösklar för mindre snubbel, högre dörrpost för enklare passager och smidig låsning.

Det nyutvecklade växthuset Odla är starkare i konstruktionen, samtidigt som ökad volym ger mer luft och bättre växtmiljö. Rännor fångar upp regnvatten, det finns standardanslutning för vattenrör och ett system som förhindrar att regnvatten läcker in. Och nya Odla håller länge och levereras med hela 12 års garanti.

Odla är ett riktigt bra växthus redan tidigare. Men bra saker kan alltid bli ännu bättre. Vi lyssnade på kunderna och utvecklade ett växthus som vi är märkvärdigt stolta över och som kommer att skapa mycket trädgårdsglädje för många, säger Skånska Byggvarors produktchef Jesper Nilsson.

Nya Odla kostar från 9 495 kronor och finns i storlekarna 4,9 kvm till 11,4 kvm och i aluminium och svart.Växthuset har högre rymd. Inga böjda nackar här inte. Det finns ingen tröskel. Inga snubbliga överraskningar som slutar med en mosad tomatplanta. Nya Odla låses med ett enkelt tryckknapp. Det är enkelt att komplettera med tillexempel takdekoration, skuggningar och amplar.

2015 har Skånska Byggvaror utvecklat ett rekordbrett sortiment av växthus och orangerier. Med nya växthus i storlekar 4,9 till 21,5 kvadratmeter erbjuds ett sortiment med många nyheter. Ny teknik som lås, nockdekoration, effektivare takavvattning och inte minst tröskelfria dörrar utvecklar trädgårdsrummet till en ny nivå. Växthusen erbjuds i pris från 3 995 kronor till 64 995 kronor.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Klippan, Stockholm, Norrköping, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg