2013-04-30 11:34Pressmeddelande

Kompletta balkonger - unikt på den svenska marknaden

null

Det blir allt mer populärt att installera en balkong på sitt 1 ½ plans- eller 2-planshus. Svenska
villaägare vill njuta av utelivet på alla plan – och ta tillvara på den utsikt
man faktiskt har. Nu lanserar Skånska Byggvaror kompletta balkonger i
standardmått med fraktfri hemleverans.

Skånska Byggvarors balkonger Alfa, Beta, Omega och Delta är tillverkade i en gedigen konstruktion i
varmförzinkat stål – ett material som tillåter starka konstruktioner som är smäckra och eleganta att titta på. Detta tillsammans med ett terrassgolv i hårdträ skapar en balkong som är både vacker, hållbar och särskilt lämpad för vårt svenska klimat.

Balkongerna finns i rakt och runt utförande kunder kan välja mellan räcke eller ett modernt glasat alternativ. Produkten levereras som en totallösning innehållande allt som behövs förutom betong för nedgjutning av pelare (om valet faller på en större balkong) och material för infästelse i fasaden (styrs av villans fasad).

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 100 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg