2015-01-13 09:30Pressmeddelande

Klassiska fönster för klassiska villor - från Skånska Byggvaror

null

Klassiska villor kan nu ha moderna fönster med smart funktion och låga U-värden

Nu lanserar Skånska Byggvaror nyutvecklade fönster som för tankarna till 1900-talets början. Funktion och tradition möts när fönsterserien Tradition utökas med kulturfönster som är designade för att passa hus från början av 1900-talet. Fönster med traditionell spröjs och haspar men som samtidigt erbjuder ett U-värde på låga 1,2. Tradition Kulturfönster lanseras vecka 3, 2015.

Sveriges villabestånd består till stor del av hus byggda på 60- och 70-talet. Men förstås inte bara. Därför lanseras nu kulturfönster som kombinerar tradition med senaste tekniken. Fönster som matchar hus från 1900-talets början. Fönster som gör det enklare att renovera hus som förtjänar tradition och varsamhet för att behålla sin charm. Skånska Byggvarors nya kulturfönster bygger på sidohängda fönster med gångjärn som har en tvådelad fönsterbåge där den övre delen har ett fast glas, oavsett höjd på fönstret. Med haspar på insidan och vädringsbeslag i traditionell stil behålls ett traditionellt korrekt utseende på huset.

- Klassiska villor från 1900-talets början bygger till stor del sitt vackra utseende på sina fönster. Därför är det roligt att kunna erbjuda fönster som stärker den tidstypiska stilen och bevarar den. Helt enkelt mycket vackra fönster som respekterar traditionen. Men samtidigt har hög kvalitet, är fullt moderna i sin funktion. Dessutom till ett attraktivt pris, säger Anne Petersson, produktchef Skånska Byggvaror.

Samtliga fönster i serien Tradition Kultur har som standard ett U-värde på 1,7 och kan beställas med U-värde 1,2. Ett U-värde som uppfyller de högsta kraven vid nybyggnation. Virket är impregnerat, insidan är allmogeprofilerad och fönsterhaspar, stormhakar och tätningslist ingår.

Serien Tradition Kulturfönster lanseras vecka 3, 2015.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733 – 22 30 19 E-post: anne.petersson@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg