2016-04-19 09:30Pressmeddelande

I vårsolen spirar odlandet och vårbruket i växthusen Spira, Odla och Bruka

null

Växthuset Odla kombinerat med stugan Lage

Trenden är stark våren 2016. Intresset för växthus och en egen odling är rekordstor bland Sveriges villaägare. Uppbackat av ett ökande intresse för vad vi äter stiger intresset för ett eget växthus. Våren 2016 upplever Skånska Byggvaror ett rekordstort beställningstryck kring växthus, i prisklasser som är tillgängliga för alla.

Med tre serier växthus i storlekar från 4,9 till 17,3 kvm och priser från 3 995 kr till 72 000 kr finns ett växt hus för alla behov och stilar.

Bruka är en prisvärd modell i tre storlekar med vanligt glas eller 4 mm kanalplast i storlekar från 5 till 10 kvm. Odla är en mer påkostad modell med högre takhöjd för den mer erfarne odlaren. Ventilationsfönster ingår alltid, liksom integrerade hängrännor och aluminiumsockel. Från 4,9 till 11,4 kvm och med 12 års garanti. Toppmodellen Spira erbjuder ännu större rymd från 6,7 kvm till 17,3 kvm och erbjuder högsta design och kvalitet. Spira erbjuds i traditionell rektangulär modell eller som orangeri och kan byggas på mur. Samtliga modeller erbjuds med ett rikt utbud av tillbehör som värmare, odlingstält, belysning, växthusbord, bevattning och hyllor etc.

Vi har enkla och smidiga växthus som snabbt gör fingrar väldigt mycket grönare. Kundernas intresse för våra många tillbehör visar tydligt att fler och fler faktiskt odlar flitigt i sina växthus, även om de också kombinerar odlandet med en matplats i växthuset. Oavsett är växthusen heta våren 2016, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Utöver fullfjädrade växthus ökar också intresset för miniväxthus. En enkel och smidig lösning som är perfekt att sätta på altanen, i uterummet eller på balkongen. Idealt för odling av mindre växter, såsom örter och krukväxter. Pris startar på 995 kronor.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror elva butiker, nio i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 010-483 83 00.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg