2014-04-15 09:30Pressmeddelande

Hett eftertraktat. Skånska Byggvaror lanserar basturum från Tylö

null

Basturum Blaze från Skånska Byggvaror - nu premiär

Skånska Byggvaror fortsätter att bredda sitt sortiment. Nu med lanseringen av kompletta basturum och byggsatser för skapandet av sin alldeles unika bastu. Det är dessutom första gången Skånska Byggvaror erbjuder ett externt varumärke som del i sitt erbjudande. I samarbete med Tylö sjösätts nu satsningen med högkvalitativa och välkända produkter från Tylö.

Nu blir det ännu enklare för kunderna att skapa sitt drömbadrum. Som tillägg till Skånska Byggvarors sortiment inom badrum med inredningar, badkar och dusch presenteras nu basturum. Det kompletta basturummet Blaze är unikt och går endast att beställa från Skånska Byggvaror. Det finns i tre storlekar från 1,98 – 3,76 kvadratmeter och i 12 utföranden gällande kombinationer av träslag som gran, asp och al. Basturummen kostar från 34 995 till 49 995 kronor.

Trenden är tydlig. Intresset för basturum är stark och allt fler väljer att utveckla sitt hem med en egen oas för njutning och avkoppling. Men vår satsning stannar inte vid färdiga basturum. Vi lanserar också ett sortiment som gör det möjligt att skräddarsy sin drömbastu genom att själv plocka ihop dörrar, glasfronter och hörn, paneler, lavar, ryggstöd och aggregat. Det här är en heltäckande satsning inom bastuglädje som vi vet att våra kunder längtar efter, säger Anne Petersson, produktchef på Skånska Byggvaror.

Basturummen och bastutillbehören lanseras vecka 16.

För information kontakta: 

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733-22 30 19  E-post: acs@skanskabyggvaror.se. Växel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 137 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg