2022-08-31 05:30Pressmeddelande

Hemmets dolda energitjuv: sänk kostnaden med energieffektiva fönster

Klart energiglas med u-värde 0,79Energi Premium med u-värde 0,79 på skanskabyggvaror.se

Många bor idag i hus och lägenheter med fönster som både läcker ut värme och släpper in kall luft. Orsaken beror på att värmen strålar ut genom dåligt isolerat glas, karmar och genom otäta lister. Konsekvensen blir bland annat att golvet känns kallt och att uppvärmningen av hemmet blir mer konstant för att kompensera värmeförlusten. Uppemot en tredjedel av värmen försvinner genom gamla fönster i ett hus från 1970-talet. Med anledning av rusande energipriser finns det därför stora vinster med att byta ut gamla fönster till energieffektiva fönster.

Lösningen är att byta till energieffektiva fönster

Skånska Byggvaror tillhandahåller en stor variation energifönster med lågt u-värde som är godkända av EQ Fönster, en oberoende ideell organisation vars syfte är att ge köparen tillförlitlig information om energifönster.

Kalkylator: räkna ut hur mycket du kan spara per år med energimärkta fönster.

Eftersom energifönster behåller värmen inomhus kan man dessutom spara ännu mer pengar genom att sänka temperaturen inomhus. För varje grad som sänks spar man fem procent av energikostnaden. 

Med rätt energifönster går det därför att spara tusentals kronor per år. Och med en prisgaranti ser Skånska Byggvaror till att kunden får det bästa priset på marknaden. 

Fördelar med att byta ut gamla fönster till nya energieffektiva:
  • Energikostnaden sänks
  • Bättre ljudisolering
  • Uppdaterar designen på huset
  • Gynnar miljön
  • Höjer värdet på huset

Sommartid vid gassande sol är det en stor fördel att Skånska Byggvarors fönster även har effektivt solskydd som sänker husets behov av kylenergi. Likaså kan man använda en markis för att sänka inomhustemperaturen ytterligare. 

Skånska Byggvaror säljer energimärkta fönster i en mängd olika utföranden som passar olika stilar på hus.

Så här enkelt är det att byta fönster

På Skånska Byggvaror finns det en praktisk steg-för-steg guide till fönsterbyte

Läs mer om EQ Fönster här.

 

 


Ämnen: Fönster

Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin