2022-11-29 06:30Pressmeddelande

Guide: skapa julmys i växthus & uterum

Ett inspirerande uterum med juldekorationer och snö utanför. Uterumspartier och skjutdörrar från Skånska Byggavaror. Uterum med stora uterumspartier som släpper in ljus och ger fantastisk utsikt över vinterlandskapet. Här med skjutdörrar från Skånska Byggvaror.

Den mörkaste tiden på året är här, men julmyset får oss att samlas. Här kommer några inredningstips om att fixa julhygge i växthus och uterum.

När vintern kommer och den sista skörden är förbi blir det extra plats över till att förvandla växthuset till en lugn oas att umgås i och dricka glögg – mitt i vinterlandskapet. 

Ett uterum med stort ljusinsläpp uppskattas extra mycket under vintern. Detta eftersom uterum gör det möjligt att njuta av den lilla bit solsken som dyker upp men samtidigt vara på en varm plats. Och när mörkret lägger sig kommer julbelysning och julpynt lysa upp rummet. Ett perfekt ställe att umgås i för glöggmys och julmiddag!

↓ Läs längre ner för att få tips på hur du kan inreda växthuset & uterummet inför julen.

Inspiration

Växthuset Odla i vinterlandskap som är julpyntat av Ulla – läs mer längre ner.

Emilia träväxthus

Emilia träväxthus på 13,5 kvm med juldekoration.

Ett inspirerande uterum med juldekorationer och snö utanför.

Inbjudande skandinavisk juldekoration skapar julmys i ett uterum med stora uterumspartier som släpper in mycket ljus. Här med uterumspartier från Skånska Byggvaror. 

Julmys med tända ljus, glögg och frost på fönstret med växthusägaren Ulla. Växthusmodellen på 6 kvm heter Odla och finns hos Skånska Byggvaror. 

Växthusägaren Ulla använder växthuset som en oas för julmys mitt i ett vitt vinterlandskap.

Snöigt landskap och dimma från frost ovanför ån skapar en magisk stämning. Frosten på glasen smälter sakta, när växthusvärmaren sprider värmen. Doften av den varma glöggen sprids i växthuset när jag skär en bit av tranbärscheesecake. 

Hon delar med sig av sina tips för att skapa julmys i växthuset:

En växthusvärmare både värmer upp och sprider den varma luften effektiv. Filtar och kuddar skapar en fin julstämning – julhygge. På golvet är det skönt att ha en extra tjock matta, säger Ulla

5 tips för att få till julhygge i växthus & uterum

  1. Värme. Med en växthusvärmare kan man hålla en bekväm temperatur inne i växthuset. I uterummet kan man till exempel placera en skorstensfri kamin som drivs av etanol eller en terrassvärmare. 
  2. Belysning. Med rätt belysning kan man få både växthuset och uterummet att kännas större än vad det är. Värmeljushållare, LED-belysning och en fackla utomhus är bra tips. "Jag har en ljusslinga i taket och tända ljus på bordet i växthuset", säger Ulla.
  3. Textilier. "Mycket filtar, tjocka mattor, kuddar och tyg får växthuset att kännas ombonat", tipsar Ulla. Sittplatser med tjocka filtar, kuddar och mattor får uterummet att kännas varmt samtidigt som akustiken förbättras. 
  4. Dryck. Glöggkanna med värmeljus för att dricka något varmt och som skapar hygge.
  5. Flexibilitet. "Man kan aldrig ha för mycket eluttag i växthuset – det behövs för julbelysningen", säger Ulla.
  6. Färgtoner. Satsa på dova naturliga färgtoner som får uterummet att smälta ihop med trädgården. Lägg sedan till starka accent-julfärger på detaljer såsom ornament och dekorationer för att förstärka julstämningen.

Bildtext, modell.

Det rustika träväxthuset Emilia som har en generös takhöjd på nästan tre meter.

Skånska Byggvaror har växthus och uterum som har plats för flera att umgås i året runt. Se mer på skanskabyggvaror.se. 

Presskit finns att ladda ner Skånska Byggvarors pressrum.


Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin