2015-03-05 09:30Pressmeddelande

​Grundbehandlade stommar förkortar byggtiden av uterum från Skånska Byggvaror

null

Nu lanseras grundbehandlade uterumsstommar som snabbar på bygget av det nya uterummet

Nu lanserar Sveriges ledande leverantör av uterum en nyhet som förenklar bygget av uterum. Genom att välja professionellt grundbehandlade trästommar till sitt uterum sparas minst ett par dagars arbete samtidigt som högsta kvalitet på målning säkerställs. Tillvalet grundbehandlade stommar lanseras i mars 2015.

Minst ett par dagars arbete, inköp av färg, åtskilliga strykningar, torktid och penselvård. Nu erbjuder Skånska Byggvaror ett enklare alternativ. Möjligheten att välja till redan grundbehandlade limträstommar till hela företagets serier av uterum. Utöver sparad tid förenklas och påskyndas byggprocessen. Genom att välja till grundbehandling säkerställs stommar som är målade av proffs under optimala förhållanden gällande temperatur och luftfuktighet. Det innebär ökad livslängd på uterummet och ett effektivt skydd mot exempelvis brunröta och skadedjur.

Alla som prövat vet vad det innebär att grundbehandla ett parti stommar, alla dessa delar och ändar, vinklar och vrår. Vi vet att det kräver en rejäl portion tålamod och noggrannhet. För att inte tala om böket med att bygga om garaget till måleriverkstad. Med satsningen på grundbehandlade stommar blir det mycket enklare att förverkliga sin uterumsdröm, utan grundfärg i håret, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Tillvalet grundbehandlade stommar lanseras i mars 2015 och kostar från 2 000 kronor per uterum.

Skånska Byggvaror har egen produktutveckling, design och tillverkning av uterum och verandor i Skåne. Hittills har över en miljon uterumluckor och 1 540 000 kvadratmeter uterumtak sålts, vilket motsvarar 216 fotbollsplaner. Eftersom Skånska Byggvaror har kontroll över hela kedjan, designar, utvecklar och tillverkar uterummen i egen fabrik i Skåne, erbjuds marknadens mest prisvärda uterum. 

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se      

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg