2015-03-11 10:00Pressmeddelande

​God funktion och hög kvalitet till ett bra pris. Drivkrafter för fönsterköp

null

Fönsterspecialisten Skånska Byggvaror har det senaste året storsatsat på att bredda och utveckla sitt fönstersortiment. Med ett pärlband av nya modeller, färger och tekniska framsteg har kunderna fått upp ögonen för det gul-gröna alternativet. I en ny undersökning säger kunderna att de framförallt söker efter god funktion, hög kvalitet och ett attraktivt pris. Egenskaper de hittar hos Skånska Byggvaror.

När Skånska Byggvaror nyligen genomförde en kundundersökning bland sina fönsterkunder blev gensvaret tydligt. På frågan varför man valde fönster från Skånska Byggvaror var funktion, kvalitet och pris de viktigaste skälen. 42 procent av kunderna hade pris som viktigaste skäl och 41 procent funktion och kvalitet. På frågan vad som är anledningen till köp av nya fönster är svarade 62 procent att man vill förbättra kvaliteten på sina fönster och 11 procent att man ville ha snyggare fönster.

Det är tydligt att våra kunder uppskattar god kvalitet och ett bra pris. Bakom siffrorna döljer sig också ett växande behov av att modernisera sina hus med nya fönster. Det finns massor av hus byggda på 60- och 70-talet som har skriande behov av moderna fönster som både är mer funktionella, sparar energi och är snygga. När vi pratar med kunderna är det tydligt att många nu står inför rejäla fönstersatsningar. Ett behov vi nu möter med ett brett och attraktivt sortiment, både i kvalitet, funktion och pris, säger Anne Petersson, produktchef Skånska Byggvaror.

Undersökningen visade också att Skånska Byggvarors kunder är händiga hemmafixare. Nästan 70 procent säger att de kommer att göra jobbet själva medans 30 procent säger att de helt eller delvis tar hjälp av hantverkare.

Vi vet att våra kunder väldigt ofta är skickliga gör-det-självare och dessutom känner stolthet över att själva kunna renovera sina hem. Vi har också arbetat hårt på att skapa enkla och tydliga manualer för våra produkter och ge kunderna råd och tips i butik, telefon och webb, säger Anne Petersson.

Under de senaste månaderna har företaget lanserat en rad nyheter inom fönster. Exempelvis energifönster med lägre u-värde, antifogglas, fönsterpartier, vertikala vridfönster med flera val, fasadpartier i trä och aluminium och kulturfönster som passar även äldre hus och klassisk design.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anne Petersson produktchef, tel: 0733 – 22 30 19 E-post: anne.petersson@skanskabyggvaror.seVäxel 042-25 30 00.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg