2016-06-23 10:37Pressmeddelande

​Drömstart för uterummen Längta och Drömma

null

Vårens lanseringar av de designmässigt nydanande uterummen Längta och Drömma har vunnit villaägarnas hjärtan med besked. Intresset för det 70-tals inspirerade uterummet Drömma har överträffat förväntningar med råge. Även det fristående uterummet Längta, med modern och kraftfull design, har fått man ur huse. Båda modeller är arkitektritade.

Intresset för att bygga ut sitt hem med ett uterum har aldrig varit starkare hos Skånska Byggvaror. 2016 års stora satsning på arkitektritade och designmässigt särpräglade uterum har vunnit starkt gehör hos nordiska villaägare. Årets största satsning inom uterum handlar om uterummen Drömma och Längta. Drömma är uterummet som adderar ett extra designvärde till 70-talshusen. Längta, å andra sidan, vänder sig till den nutida modernismen. Samtidigt är båda rummen tidlösa och passar in ett brett sammanhang av stilar.

Både Längta och Drömma bjuder på ett starkt formspråk med en kraftigt utmärkande stomme och indragen taklinje. Med lanseringarna erbjuder vi något verkligt nytt stilmässigt och det är tydligt att villaägarna tycker om det, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Intresset för de nya uterummen har visat sig i snabbt ökad försäljning, fler webb-besök och ett stort kundintresse i Skånska Byggvarors butiker över Sverige. Båda rum har ritats av arkitekten Anders Lundin på Griab AB. Genom att öka måtten och designen på Drömma och Längtas stommar skapas en kraftfull design. Takets indragna linje gör intrycket av taket fjäderlätt och ger fokus åt stommar och fönsterpartier. Efter 2015 års premiärlansering av fristående uterum, har modellen kommit för att stanna. Så även för nya Längta.

Fristående Längta vänder sig till modernare villor med utmärkande design och form. Med liggande panel, en lite kubistisk stil och sitt karakteristiska tak sticker det ut och blir ett arkitektoniskt utropstecken i trädgården. Rummet är utan en tydlig fram- eller baksida också möjligt att placera på många ställen i en trädgård och blir ett nav i ett pulserande trädgårdsliv, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

I detta utskick finns även en videointervju med Jesper Nilsson som berättar om satsningen på de nya modellerna.

Skånska Byggvaror säljer uterum för alla villor, hus och stugor. Med 10 olika modeller och 1 000 storlekar finns idag uterum och verandor för hus från 1900-talets början fram till dags dato.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, e-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror elva butiker, nio i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 010-483 83 00.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg