2017-06-01 09:47Pressmeddelande

​Charlotte Wennberg ny Digital Commercial Manager på Skånska Byggvaror Group

null

Skånska Byggvaror har rekryterat Charlotte Wennberg för att leda företagets intensifierade satsning på digitala kundmöten i sina verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Charlotte kommer närmast från en roll som e-handelsansvarig på Willab Garden och har tidigare arbetat för Search Integration och Yahoo.

Skånska Byggvaror erbjuder prisvärda och förädlade byggvaror på nätet och i butiker. Som en av Sveriges största e-handlare har företaget sedan 1998 erbjudit enkelt och trygg e-handel. Med de senaste årens 14 butiksöppningar i Sverige och Norge erbjuder idag företaget handel med fokus på service, inspiration och tillgänglighet, oavsett köpkanal. För att ytterligare leda och utveckla Skånska Byggvarors omnikanal-erbjudande rekryteras nu en ny Digital Commercial Manager.

Charlotte Wennberg har en mångårig och e-handelsfokuserad bakgrund och kommer till oss med stor kunskap om digitala kundmöten och har även gedigen erfarenhet från försäljning av förädlade byggvaror. Med hjälp av de senaste digitala tjänsterna finns en stor potential att förbättra köpupplevelsen och vi strävar efter att ligga i utvecklingens framkant för att vara maximalt värdefulla för kunden, säger Mikael Jonsson, Omni Channel Manager Skånska Byggvaror.

Charlotte Wennberg arbetade under 2005-2011 på Skånska Byggvaror som webbstrateg, varefter hon arbetat på Search Integration och senast Willab Garden som webb- och e-handelsansvarig.

Jag ser fram emot att återvända till ett företag som verkligen utvecklats starkt inom omnikanalhandel. Vi ska arbeta hårt för att utveckla såväl våra digitala kanaler som våra butiksupplevelser så att dessa överlappar och stärker varandra. Genom att göra e-handel mer fysisk, med verklighetsnära produktupplevelser, kan vi bli mer personliga och intressanta i vår kontakt med kunderna. Så blir kundresan ännu bättre och e-handel och butiker bildar en bra helhet i kundupplevelsen, säger Charlotte Wennberg, Digital Commercial Manager på Skånska Byggvaror.

Charlotte Wennberg startar på Skånska Byggvaror den 7 juni 2017.

För information kontakta:

Mikael Jonsson, Omni Channel Manager, mikael.jonsson@skanskabyggvaror.se, 0725-76 60 92.

Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg