2015-08-10 09:30Pressmeddelande

​Anders Wernberg blir ny sortimentschef på Skånska Byggvaror

null

Anders Wernberg till Skånska Byggvaror, som ny sortimentschef

Som led i den fortsatt snabba expansionen i Norden har Skånska Byggvaror rekryterat Anders Wernberg som ny sortimentschef. Anders Wernberg kommer närmast från posten som inköps- och sortimentschef för Hornbach Sverige, där han sedan 2002 arbetat i olika chefspositioner inom sortiment och inköp. Han har därtill tidigare varit affärsområdeschef på SIBA. Anders Wernberg tillträder rollen som sortimentschef hos Skånska Byggvaror den 5e oktober och kommer att ingå i företagets koncernledningsgrupp.

Under de senaste åren har Skånska Byggvaror ökat försäljningen med cirka 20 procent per år. Samtidigt har sortimentet fördjupats och breddats för att möta kundernas ökade intresse för produkter som skapar funktionella, vackra och smarta hem. För att fortsätta hålla högt tempo i sortimentsutvecklingen och lanseringstakten av nya produktgrupper förstärks nu företagets ledarskap inom sortimentsutveckling ytterligare. Efter en noggrann rekryteringsprocess har Skånska Byggvaror nu funnit vad man sökte efter. Anders Wernberg, med gedigen erfarenhet av att utveckla sortiment och produkter som är starkt efterfrågat av byggvaruhandelns kunder.

Jag är glad att välkomna Anders till vårt team av skickliga medarbetare och till en plats i vår ledningsgrupp. Som sortimentschef kommer Anders att höja vår förmåga att ännu snabbare ta idé till lansering och erbjuda våra kunder marknadens bästa utbud inom byggvaror. Anders är en ledare som hyllar lagarbete genom dialog, kommunikation och engagemang. En person som tar en viktig position i vårt lagbygge och vars personlighet passar fint in i vår företagskultur, säger Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror.

Anders Wernberg har lång erfarenhet av konsumentprodukter inom byggvaruhandeln och hade som sortimentschef på Hornbach ansvar för sortiment, prissättning, kampanjer, inköp, lager och erbjudande i butik. Han var bland annat med om att starta den första Hornbach-butiken i Sverige 2003. Nu satsar han på att bygga fortsatt snabb expansion för Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror är i byggvarubranschen en absolut föregångare inom omnikanalhandel. Företaget har med inspirerande framgång tagit komplexa sortiment till kundernas hem och möjliggjort för dem att, oavsett handelsplattform, kunna skräddarsy passande produkter. Med nästan 20 års erfarenhet från kapitalvaruhandeln ser jag fram emot att tillföra kompetens inom sortiment och styrning som hjälper oss att nå högt uppsatta mål. Jag är särskilt glad att över att bli en del av ett expansivt och innovativt företag där vägen mellan tanke och handling är kort, säger Anders Wernberg, tillträdande sortimentschef på Skånska Byggvaror.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anders Johansson Eickhoff, VD, tel: 0733–22 30 00. Växel 042-25 30 00.

E-post:anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.seKanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 200 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Klippan, Stockholm, Norrköping, Göteborg och norska Kristiansand samt Oslo.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100

<!--EndFragment-->


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg