2013-10-23 09:15Pressmeddelande

All time high för uterum från Skånska Byggvaror

null

Sveriges ledande leverantör av uterum summerar nu företagets bästa försäljning av uterum sedan starten 1965. Under årets första tio månader såldes 15 000 uterum till svenska och norska villaägare, en uppgång med över 25 procent. Samtidigt har priserna sänkts med 10 procent och nu laddas för ett ännu bättre utbud av uterumkoncept 2014.

Uterum är en paradgren för Skånska Byggvaror med egen produktutveckling, design och tillverkning i Skåne. Hittills har över en miljon uterumluckor sålts och ogripbara 1 540 000 kvadratmeter uterumtak har sålts, vilket motsvarar 216 fotbollsplaner.

Under 2013 ökades satsningen på uterum till kunder i Sverige och Norge. Mot normalt 10 000 sålda uterum per år, ökades antalet till 15 000 under årets första 10 månader. Förklaringen är att det blivit enklare för villaägarna att välja, köpa och bygga sitt uterum. Med lanseringen av en helt ny webbguide skapar kunderna enkelt kompletta lösningar i webbshopen på bara fyra klick, och får direkt veta vad uterummet kostar.

-        Det är ingen tvekan om att nordbor tycker mycket om uterum och den glädje de skapar. I år har vi gjort det mycket enklare att välja och skapa sitt drömrum, vilket våra kunder tycker om. Med smart e-handel i kombination med möjligheten att få personlig hjälp med offerter och råd hjälper vi Gör-det-självaren att korta ner tiden från idé till första kaffekopp i sitt nya uterum. Nu spänner vi bågen för nya satsningar som skapar ännu mer individuella lösningar kommande år, Per-Ivan Christiansson, marknadschef och vice vd på Skånska Byggvaror.

 Eftersom Skånska Byggvaror har kontroll över hela kedjan, designar, utvecklar och tillverkar uterummen i egen fabrik i Skåne, erbjuds marknadens mest prisvärda uterum. Sedan 2008 har priserna sänkts med 10 procent.

Under 2014 lanseras en rad nyheter inom uterumsortimentet. Bland annat ännu fler möjligheter för kompletta paketlösningar och fler tillbehör som gör att kunden bara behöver En leverantör till sitt uterum.

Skånska Byggvarors uterum heter Classic, Optimal, Excellent, Isolent, Isomax. Läs mer om dem här

HÖGUPPLÖSTA BILDER – Bilder på uterum HÄR får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Per-Ivan Christiansson, marknadschef och vice vd, tel: 0733-223003  E-post: Per-Ivan.Christiansson@skanskabyggvaror.se

Växel 042-25 30 00. Besöksadress: Kanongatan 13,  254 67 Helsingborg

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg