2014-05-14 09:00Pressmeddelande

40% tillväxt. Tidig vår, butiksetableringar och ökad e-handel ger skjuts åt Skånska Byggvaror rekordvår

null

Försäljningsmässigt är starten på året 2014 tidernas starkaste för Skånska Byggvaror. Ett kraftigt ökat kundintresse, i flera kanaler, har bidragit till en omsättningsökning med hela 40 procent januari-april. Markant högre än branschindex som beräknas till 12 procent för första kvartalet. Samtidigt växer e-handeln med 50 procent jämfört med samma period 2013.

Inför starten av 2014 hade Skånska Byggvaror bäddat upp med ett kraftigt utökat produktsortiment och framförallt lagt grunden för öppnandet av två helt nya butiker i Stockholm och Göteborg. Satsningarna har fallit väl ut och med en stark och tidig vårhandel har årets första fyra månader inletts klart över förväntan. Försäljningsökningen uppgår till 40 procent för verksamheten i Sverige, Norge och Finland. Paradgrenen uterum har vuxit starkt tillsammans med växthus, fönster och ytterdörrar.

Vi är ödmjukt stolta över starten på året och har våra kunder att tacka för vår utveckling. Bara med deras förtroende och intresse kan vi fortsätta utveckla företaget och våra produkter. Vi ser med energi fram emot att fortsätta hjälpa människor utveckla sina hem och skapa ännu större trivsel med våra produkter, säger Anders Johansson Eickhoff,VD Skånska Byggvaror.

I april öppnades två helt nya butiker i Barkarby Stockholm och Tagene Göteborg. Därmed har Skånska Byggvaror tre butiker och planerar för fler i strategiska lägen de kommande åren. I Norge driver man verksamheten via dotterbolaget Grönt Fokus och i Finland samarbetar man med återförsäljare i Helsingfors och Åbo samt via partnern Netrauta. Bredvid satsningen på fysiska kundmöten storsatsar man på enklare och bättre kundmöten via Internet.

Vi fortsätter att investera mycket i mobila kundmöten via datorer, telefoner och mobila enheter. Redan idag säljs majoriteten av våra varor via e-handel och vi ser en snabb ökning av köp via surfplattor och telefoner. Idag säljer vi över 60 procent av våra produkter via webben och andelen ökar hela tiden, med alltfler nöjda kunder som föredrar digital handel, säger Anders Johansson Eickhoff,VD Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror är ett fristående bolag utan kedjesamverkan, ägt av Polaris, Blomco AB samt företagsledningen.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anders Johansson Eickhoff, VD, tel: 0733–22 30 00. Växel 042-25 30 00.

E-post: anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.seKanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge  www.skanskabyggvaror.se

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 137 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm och norska Kristiansand.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg