2016-02-02 08:30Pressmeddelande

​2016 års uterum bjuder på livsglädje och kärlek till 70-talsvillan

null

Nya Drömma är ritad av arkitektbyrån Griab för att passa 70-talsvillan

2016 lanserar Skånska Byggvaror sitt största uterumssortiment. Bland 10 modeller och 1000 storlekar finns ett särskilt nyhetsfokus på 70-talsvillan, fristående uterum och klassiska verandor. Allt finns att läsa om i den rykande färska uterumskatalogen, med inspiration som gör det roligt och enkelt att förverkliga uterumsdrömmen.

För Sveriges villaägare har det aldrig varit lättare att hitta rätt i sin uterumsdröm. Skånska Byggvaror erbjuder uterum för alla former av villor, hus och stugor. Modellerna är stilmässigt skapade för att passa hus från 1900-talets början till dags dato. Dessutom för alla väder och årstider. Det har aldrig varit enklare att välja rätt uterum och skapa ett livsrum för total avkoppling och njutning.

Efter 30 års utveckling och lärdomar från våra kunder har vi idag ett sortiment som verkligen lyssnat in vad villaägarna drömmer om. Med både klassiska och moderna modeller kan vi tillsammans med kunderna skapa fantastiska livsrum som både höjer livskvalitet och värdet på boenden. Dessutom är det ännu enklare än tidigare att skissa fram sin lösning på webben eller i våra butiker, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Under 2016 lanseras flera nyheter inom uterum och fristående uterum. Däribland uterum med avstamp i 70-talet. Uterummet DRÖMMA har utvecklats för att höja designvärdet på typiska 70-talsvillor i 1,5 plan. Modellen, vars design är helt ny på marknaden, bjuder på ett formspråk med en kraftigt utmärkande stomme och indragen taklinje. Ett arkitektoniskt utropstecken!

Vi tycker att 70-talsvillan förtjänar större uppskattning. Helt enkelt mer kärlek. Vi hyllar 70-talet med ett uterum som gifter sig perfekt med hustypen och ger ett bestående avtryck. Med lanseringen av DRÖMMA skapar vi en milstolpe i uterummens utveckling och ger ny livslust till basen i svenskt villaliv, säger Jesper Nilsson, produktchef Skånska Byggvaror.

Genom att öka måtten på stommarna i limträ får uterummen en kraftfull design. Takets indragna linje gör intrycket av taket fjäderlätt för att ge fokus åt stommar och fönsterpartier. Det nya uterummet DRÖMMA lanseras i april 2016. Under våren lanseras även det fristående uterummet LÄNGTA med ett toppmodernt formspråk, nya Isomax vikdörrar och kompletta färgpaket som är anpassade för varje enskilt uterumsbygge.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0722-350002, växel 042-25 30 00.

E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Om Skånska Byggvaror – 50 år 2015

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror sex etablerade fysiska butiker, fyra i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg