2015-01-20 15:29Pressmeddelande

2014 – ett nytt rekordår för Skånska Byggvaror

null

Skånska Byggvaror levererar kostnadsfritt hem till dörren i hela Sverige

2014 är Skånska Byggvarors mest framgångsrika år sedan starten 1965. Med en tillväxt på rekordhöga 24,5 procent översteg orderingången 600 msek och rörelseresultatet nådde över 8 procent (EBITDA). Bakom utvecklingen står en försäljningsökning inom i stort sett alla produktgrupper, butiksexpansion i Sverige, stark tillväxt i Norge samt utökade satsningar på e-handel och produktlanseringar. Med fortsatt optimism i marknaden planeras för fortsatt expansion 2015.

Under 2014 växte Skånska Byggvaror med 21 procent på den svenska marknaden, vilket var betydligt starkare än index i bygg- och järnhandelsbranschen. Samtidigt växte försäljningen med 65 procent i Norge. Ett styrkebesked i företagets tillväxtplan, samtidigt som lönsamheten ökar och varumärket har stärkts.

- Vi har fått uppleva en fantastisk försäljningsutveckling under 2014. Vi passerar för första gången en halv miljard och når ytterligare en milstolpe, 600 msek. Ett resultat av att våra kunder tycker om det vi erbjuder i form av produktlanseringar, nya butiker och marknadsföring. Vår organisation har gjort en jätteinsats för att utveckla företaget och erbjudandet. Något som nu ger oss kraft att satsa vidare, säger Anders Johansson Eickhoff,VD Skånska Byggvaror.

Under 2015 lanseras nya satsningar i Sverige och Norge som kan accelerera försäljningen ytterligare. På den finska marknaden ska en uterumsatsning lanseras tillsammans med bygghandelskedjan Sarokas. Dessutom förstärker Skånska Byggvaror sitt erbjudande, breddar sitt sortiment och gör det ännu enklare att handla produkterna. Oavsett kanal.

- Vår expansion fortsätter i högt tempo även under 2015. Vi kommer att investera i digitala butiker och e-handel, kundservice samt i ännu fler fysiska butiker. Målet är att nå fler kunder, just då och där våra kunder vill nå oss och handla av oss. Vi vill helt enkelt vara byggvaruhandelns bästa aktör inom omnikanal, säger Anders Johansson Eickhoff,VD Skånska Byggvaror.

Under 2014 anställdes 20 nya medarbetare inom Skånska Byggvaror, på huvudkontoret i Helsingborg, på logistik- och lagercentralen i Ängelholm samt i produktionsanläggningen i Bjuv. Med fortsatta satsningar i Sverige, Norge och Finland och nytt lager i Klippan förväntas antalet anställda öka med ytterligare cirka 20 medarbetare under 2015.

Skånska Byggvaror är ett fristående bolag utan kedjesamverkan, ägt av Polaris, Blomco AB samt företagsledningen.

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Anders Johansson Eickhoff, VD, tel: 0733–22 30 00. Växel 042-25 30 00.

E-post: anders.johanssoneickhoff@skanskabyggvaror.seKanongatan 13, 254 67 Helsingborg.

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare i Sverige och Norge            

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är ett ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. uterum, dörrar, fönster, spa, badrumsinredningar, bubbelbad, skjutdörrsgarderober etc. Alla produkter säljs under varumärket Skånska Byggvaror till kunder i Sverige och med varumärket Grönt Fokus i Norge. Med egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Varorna levereras till största delen med egna lastbilar – till villaägare och hemmafixare. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering, TV, showrooms och direktreklam. Företaget har 175 anställda i Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Stockholm, Göteborg och norska Kristiansand.


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg